Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Thaiföld

Óriáskörút a Kwai folyóval
Azonosító szám: 36301időtartam: 14 nap / 11 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
Szállodák
Program
1. nap:
Budapest...
Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap:
... Bangkok
Érkezés Bangkokba, Thaiföld fővárosába. Megkezdjük városnézésünket: megnézzük Wat Traimit, az Arany Buddha templomát a 900 éves, 5,5 tonna súlyú, színarany Buddha szoborral. Szállás Bangkokban.

3. nap:
Bangkok
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk ismerkedésünket a várossal: meglátogatjuk a Wat Arun-t, vagy más néven a Hajnal templomát, végül a legnagyobb és legrégebbi Wat Po templomot. Ebéd. Délután a Nagy Királyi Palotát és a Smaragd Buddha templomot keressük fel. Szállás Bangkokban.

4. nap:
Bangkok - Kwai folyó - Kanchanaburi
Reggeli, majd utazás Thaiföld legszínesebb piacához a Damnoesaduak-i úszópiachoz. Útközben az ország legnagyobb sóforrását látjuk. Az úszópiacon meglátogatjuk az ún. Kertész házat, ahol megfigyelhetjük, hogyan nyerik a cukrot a kókuszfából, majd csónakba szállunk és megnézzük a piac központi részét, ahol visszaköszön a régi idők életmódja. Egzotikus gyümölcsök, kézimunkák kaphatók itt. Ebéd, majd folytatjuk utunkat Kanchanaburi felé, ahol megtekintjük a Kwai folyó híressé vált hídját és a II. világháború emlékművét. Meglátogatjuk a Háború Múzeumát, valamint a mellette elterülő temetőt. Szállás Kanchanaburiban.

5. nap:
Kanchanaburi - Ayutthaya
Reggeli, majd utazás Thaiföld ősi fővárosába, Ayutthaya-ba, ahol felkeressük a gyönyörű Nyári Palotát, a Bang Pa In-t. Továbbutazunk a Krung Si folyóhoz. Ebéd. Délután az ősi templomok romjainak felkeresése következik: Wat Phra Sri Sunpetch (az ősi Királyi templom), a Wat Yai Mongkol (az álló Buddha és a legnagyobb chedi-sztúpa), a Wat Mahathat, a Wat Rachabura, ahol a nemzeti kincseket őrizték. Transzfer a szállodába. Szabadidő. Szállás Ayutthaya-ban.

6. nap:
Ayutthaya - Kamphaengphet - Sukhothai
Reggeli, majd utazás Sukhothai-ba. Útközben meglátogatjuk Kamphaengphet történelmi parkját. Folytatjuk utunkat Sukhotai felé. Ebéd. Érkezés után felkeressük a helyi piacot. Szállás Sukhothai-ban.

7. nap:
Sukhothai - Sri Satchanalai - Lampang
Reggeli, majd meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Sukhothai Parkot, ahol Thaiföld első fővárosát alapították. Ez a főváros a XIII. században élte aranykorát a Ramkhamhaeng királyság alatt. Ebéd. Délután Sri Satchanalai Történelmi Park megtekintése következik, amely a Yom folyó partján a Tambon Muang Kao mellett fekszik. Ez az ősi város korábban Muang Chaliang néven volt ismert és több mint 320 hektáron terül el. Ezután folytatjuk utunkat Lampang felé. Szállás Lampangban.

8. nap:
Lampang - Lamphun - Chiang Mai
Reggeli után indulás Lampang Elefánt Központjába, ahol megfigyelhetjük az elefántokat munka közben. Folytatjuk utunkat Chiang Mai-ba. Útközben felkeressük a Wat Phrathad Hariphunchai templomot és a Chammadhevi Sztúpát. Ebéd. Érkezés után elfoglaljuk a szobákat. Szabadidő. Szállás Chiang Mai-ban.

9. nap:
Chiang Mai
Reggeli után felkeressük a Meo hegyi törzset, akik eredetileg Dél-Kínából származnak és hagyományosan 8 fős nagycsaládokban élnek, mezőgazdasággal foglalkoznak, rizst, kukoricát, szójababot termesztenek. A Doi Suthep falucska kereskedelmi központ, 1500 méterre a tengerszint fölött fekszik, ópiumtereléséről volt nevezetes. Fölfelé haladva gyönyörű kilátás nyílik a környékre. A San Kamphaeng kerület a selyem és a gyapot hazája. Tanúi lehetünk, hogyan készülnek ezek az anyagok. Ebéd. Folytatjuk utunkat Bor-Sang felé, ahol megtekintjük a hagyományos, papírból készült napernyők születését, kézi festését. Thai Celadonban felkeresünk egy kerámia, egy lakk-, és egy ezüsttárgyakat készítő műhelyt is. Szállás Chiang Mai-ban.

10. nap:
Chiang Mai - Chiang Dao
Reggeli után utazás Chiang Dao-ba, ahol megfigyelhetjük az elefántokat munka, és reggeli fürdőzés közben. Elefántháton (kb. 1 óra) jutunk el a folyó mentén Lisu hegyi törzs falujába. Ebéd. Délután bambuszcsónakokba szállunk és kb. 1 órát utazunk a folyón lefelé, miközben gyönyörködhetünk a táj szépségében. A nap hátralévő részében szabadidő. Szállás Chiang Dao-ban.

11. nap:
Chiang Dao - Baan Nai Soi - Mae Hong templom - Chiang Mai
Reggeli után megnézzük a színes helyi piacot, ahol a háztartási eszközöktől az élelmiszereken át, különleges gyümölcsökig minden megtalálható. Felkeressük Baan Na Soi-nál a Karen törzsi falut, amely már a burmai határ közelében fekszik. Ezt a falut a hosszúnyakú nők törzsének is nevezik. Ebéd. Továbbutazás a burmai stílusú kb. 200 éves Wat Jong Kham és Wat Jong Klang templomokhoz. A Wat Jong Klag épületek több mint 100 éves üvegfestményekkel és burmai fafaragásokkal rendelkeznek, amelyek Buddha életéből vett jeleneteket ábrázolnak. Az út fölfelé vezet a Wat Phra Doi Kong Moo felé. Útközben gyönyörű a kilátás a környékre. Érkezés Chiang Mai-ba. A környék egyéni felfedezése. Szállás Chiang Mai-ban.

12. nap:
Chiang Mai - Aranyháromszög - Chiang Rai
Reggeli, majd megtekintjük a Tha Ton templomot, ahol a legnagyobb ülő Buddha szobrot láthatjuk a Tha Ton hegyen. Innen a Mae Sai határmenti piachoz látogatunk el, ahol Kínából és Burmából származó ékszereket, drágaköveket, ruhaneműt, elektronikai cikkeket, jade követ, gyümölcsöt árulnak, stb. Ebéd, majd délután folytatjuk utunkat az Aranyháromszögbe, az ópiumtermesztés ősi földjére. A kilátópontról gyönyörködhetünk a Mekong folyó látványában, láthatjuk a thai, burmai, laoszi határháromszöget. Szállás Chiang Rai-ban.

13. nap:
Chiang Rai - Doi Tung - Bangkok ...
Reggeli, majd meglátogatjuk Doi Tung-ot, amelyet Ázsia Svájcának is neveznek, ahol a 950 méterrel a tengerszint fölött fekvő Mae Fah Luang kertjét keressük fel, mely évszakonként más és más színben pompázik. Transzfer a Chiang Rai repülőtérre. Elrepülés Bangkokba. Menetrendtől függően transzfer a bangkoki repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.

14. nap:
... Budapest
Hazaérkezés Budapestre.
Elhelyezés
Szállodák
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Kiegészítő információk
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
  • Ayutthaya történelmi városa
  • Sukhothai történelmi városa


A 145 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

További tudnivalók:
Minimum létszám: 16 fő

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Belépők és a program szerinti étkezések: 145,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

Árak

Ár lekérésre

Jelenleg nincs rendszerünkbe feltöltve az adott szolgáltatásra érvényes ár, de kollégáink készséggel állnak rendelkezésére s adnak bővebb információt!

LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • BBP biztosítás
  • közlekedés külön busszal, csónakkal
  • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
  • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
Az ár nem tartalmazza:
  • Nemzetközi és belső repülőjegyek illetékekkel, üzemanyagfelárral (változhat)
  • Belépők és a program szerinti étkezések: 145 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre)
  • Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő