Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

PANAMA, COSTA RICA ÉS A KARIB-TÉRSÉG

Azonosító szám: 35367időtartam: 14 nap / 13 éjszakautazás: hajóvalindulás: Bécs
Program
ÚTVONAL:

1. nap - Budapest-Miami

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Transzfer a szállodába, bejelentkezés és a szobák elfoglalása.

2. nap - Everglades Nemzeti Park

Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás a félsziget déli részén húzódó Everglades Nemzeti Parkba, amely több mint 6000 km2-es kiterjedésével az USA második legnagyobb nemzeti parkja, az UNESCO Világörökség része 1979 óta. Az egész évben magas, 30 0C fok körüli átlaghőmérséklet, valamint a páradús levegő rengeteg madárfajnak és hüllőnek teremt kedvező életfeltételeket. A park legismertebb lakója az aligátor, amely ma már védett állat. A mangrove mocsárvidéken számtalan turistaút vezet keresztül: hagyományos mocsárjáró csónakokkal történő utazás után részvétel egy aligátor bemutatón. Délután transzfer a szállodába.

3. nap - Fort Lauderdale

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer Fort Lauderdale kikötőjébe, bejelentkezés a Caribbean Princess fedélzetére és a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap - Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren a Kajmán-szigetek irányába. A három szigetből álló Kajmán-szigetek egy karibi-szigetcsoport, az Egyesült Királyság tengerentúli területe. A karibi régió ékszerdoboza, ahol félparadicsomi körülmények fogadják az ide látogatókat: fehér homokos strandok, színes korallszigetek, érdekes hajóroncsok ejtik ámulatba az embert. Valahogy így érezhetett Kolumbusz is, amikor 1503-ban partra szállt. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás következő állomása.

5. nap - Nagy Kajmán, Kajmán-szigetek

A Kajmán-szigetek a karibi régió ékszerdoboza, ahol félparadicsomi körülmények fogadják az ide látogatókat: fehérhomokos strandok, színes korallszigetek, érdekes hajóroncsok ejtik ámulatba az embert. Valahogy így érezhetett Kolumbusz is, amikor 1503-ban partra szállt. A szigetcsoport összesen 3 szigetből áll: Nagy-Kajmán, Kis-Kajmán és Cayman Brac s az egész régió legfejlettebb országa. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás mai állomása.

6. nap - Tengeren

Egész napos hajózás Kolumbia irányába. Cartagena kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A Lotus spa szolgáltatásai, az edzőtermek, a kaszinó, az üzletek gazdag kínálata mind felfedezésre vár az egész napos hajózás során.

7. nap - Kolumbia, Cartagena

Ez az El Dorado földje, a legendás aranyváros, mely oly régóta kisiklik a legfantáziadúsabb felfedezők karmai közül. Cartagena kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A spanyol hatás lépten-nyomon tetten érhető. A nap során lehetőség adódik e nagyszerű régió történetének megismerésére.

8. nap - Panama-csatorna

Érkezés a kora reggeli órákban a Panama-csatornához. A legtöbb tengerjáró hajó mértéből adódóan nem tud átkelni a csatornán, viszont a Caribbean Princesst pontosan a zsilipek közötti átkelésre álmodták meg.
Az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő, 1914-ben átadott, 82 km hosszú mesterséges csatornán a hajók a vízszint különbségek miatt zsiliprendszereken kelnek át. A csatorna átadása több ezer kilométerrel rövidítette le a hajósok útvonalát, elkerülve a kontinens déli csücskét. A Csendes-ócánhoz közeli részét a tengerszintnél 26 méterrel magasabbra duzzasztott Gatun-tó alkotja. Az óceánjárókat három zsilipes vízlépcsőn emelik fel a tó magasságába. A zsilipek működéséhez szükséges vízmennyiséget a Gatun-tóból nyerik, mely folyamatosan újratöltődik a bőséges csapadék által.
Miután a Princess hajó átkelt az első zsilipen, kezdetét veszi az egész napos fakultatív kirándulás.

9. nap - Limon,Costa Rica

Costa Rica Limon tartománya érintetlen partszakaszokkal, burjánzó banánültetvényekkel és dús esőerdőkkel tarkított. Mivel a Karib-síkság gyéren lakott—a tartomány lakosságának harmada Puerto Limonban él—és a természeti értékek megóvására komoly gondot fordítottak az ökoturizmus nagy népszerűségnek örvend. Limon tartomány megannyi élményt tartogat: afrikai eredetű lakossága máig is őrzi ősi hagyományait, táncait, énekeit. Az afro-karibi hatás érhető tetten a dallamos beszédben és a reggae ritmusában, melyet a jamaikai telepesek hoztak magukkal a színes bungalós halászfaluba.

10. nap - Tengeren.

Hajózás Jamaica felé. Egész napos pihenés a hajó fedélzetén. A Caribbean Princess teljes személyzete azon dolgozik, hogy valódi álomnyaralássá tegye az utat. Ínycsiklandó finomságok az éttermekben, mókás gyerekprogramok, jól felszerelt edzőterem, esti showműsor - csak néhány az ezernyi lehetőség közül.

11. nap - Falmouth, Jamaica

Kora reggel érkezés Falmouth kikötőjébe. A színpompás karibi szigeten idilli, napsütötte tengerpartok, kékes színben játszó hegyek, különleges természeti látványosságok várják az ide érkezőket. A kb. hatórás fakultatív kirándulás első állomása a sziget egyik leghíresebb természeti látványossága a Dunn folyón lévő vízesés, mely közel 200 méter mélybe zuhan alá és a Karib-térség Niagarájának tartják. A vízzuhatag a gyönyörű karibi tengerpart számos lecsiszolt mészkőteraszán át a tengerbe bukdácsol alá. A vízesés mellett le lehet sétálni, mely kb. 185 lépcsőfoknyi távolság, néhol csúszós felületen. Az 5 hektáros park színes madárfajoknak, egzotikus hüllőknek, iguánáknak ad otthont. Az egyedülálló kaland után utazás a Delfin-öbölhöz, ahol a nap fénypontjaként lehetőség nyílik együtt úszni a delfinekkel. A parkban más állatfajok is láthatók, többek között egzotikus hüllők, iguánok és színes madarak. A "Little Port Royal" a kalózok izgalmas múltját mutatja be és kitűnő szórakozás minden korosztály számára. A program végén ajándéktárgyak vásárlására is van lehetőség. A program után visszatérés a hajóra, vacsora és szállás.


12. nap - Panama Costa Rica és a Karib térségTengeren.

Egész napos hajózás a tengeren Fort Lauderdale irányába. Érdemes kihasználni a napot, hogy még utoljára bekapcsolódhasson a csoport a Caribbean Princess színes fedélzeti programjainak egyikébe, relaxálhasson a Lotus Spa létesítményeiben, vagy egy vérbeli ritmusos karibi zenére táncolva felejthetetlenné tegye az utazást.

13. nap - Panama Costa Rica és a Karib térségFort Lauderdale/ Miami

Érkezés a kora reggeli órákban Fort Lauderdale kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról. Félnapos panorámás városnézés Miamiban, Little Havanna és az Art Deco negyed érintésével, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

14. nap - Miami - Budapest

Érkezés Budapestre az esti órákban.
Kiegészítő információk
Caribbean Princess szolgáltatásokMedenceparti, szabadtéri mozi "Movies Under the Stars"
5 medence (+ 2 gyerekpancsoló)
7 jacuzzi
Edzőterem és futópálya
Lotus spa és fitneszközpont
Három fő étterem (Coral, Island, Palm)
7 további bár, étterem, pizzéria
24 órás szobaszerviz
Kaszinó, Gyermek- és tinédzserklubok
Internet kávézó
Éjszakai mulató
Esküvői kápolna
Művészeti galériaTechnikai adatokUtas kapacitás: 3,142 fő
Súly: 112,894 tonna
Személyzet: 1200 fő
Hosszúság: 290 méter
Szélesség: 59 méter
Fedélzetek száma: 19
Utaskabinok száma: 1,556
 • melyből:
 • 25 lakosztály privát balkonnal - 30-120 m2
 • 7 ablakos lakosztály - 30-120 m2
 • 2 családi lakosztály - 56 m2
 • 178 Mini-lakosztály privát balkonnal - 34-50 m2
 • 669 Balkonos kabin- 23-25 m2*
 • 230 tengerre néző kabin - 15-17 m2
 • 445 belső kabin - 15 m2
 • Kerekesszékkel megközelíthető szoba: 25
 • Privát balkonos kabin: 881 (a teljes külső kabinszám 80%-a)

(*terasszal együtt)A biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megigényelni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza.

Árak

Ár lekérésre

Jelenleg nincs rendszerünkbe feltöltve az adott szolgáltatásra érvényes ár, de kollégáink készséggel állnak rendelkezésére s adnak bővebb információt!

LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Miami - Budapest útvonalon, turista osztályon,
 • transzfer autóbusszal,

2 éjszakai szállás Miamiban reggelivel,
10 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban kiválasztott kabinkategóriában,
teljes ellátás a hajóút során (korlátozott italfogyasztással),
panoráma városnézés Miamiban,
- magyar idegenvezető,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézés során.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.
Az ár nem tartalmazza:
 • lletékek
 • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (135 USD/fő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • ESTA

 • útlemondási biztosítás
 • fakultativ kirándulások