Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kanári szigetek - Fuerteventura

Azonosító szám: 14915időtartam: 8 nap / 7 éjszakautazás: repülővelindulás: Bécs, Budapest
Mindegy
FIGYELEM!
A feltüntetett árak a választott
szállástól függően változhatnak.

Részletes ártáblázat
Mindegy
Program
Az árak már tartalmazzák a repülőtéri illetéket is!

Fuerteventura egy spanyol sziget, a Kanári sziget csoport tagja, mely az Atlanti óceánon helyezkedik el Afrika partjai mellett. Területe 1,660 km2, így a szigetek között a második legnagyobb. A szigeten 74,983 ember él.

A hosszúkás sziget 100 km hosszú és 31 km széles. La Palmas közigazgatása alatt áll, és 6 közigazgatási egység található rajta. 100 egyedülálló gyarmat van a szigeten, melyeket elosztottak a megyék között.

A sziget ugyanazon a szélességi fokon helyezkedik el, mint Florida és Mexikó, a hőmérséklet 18°C és 24°C között van. Nem kevesebb, mint 124 strand van a part mentén, 50 km-nyi fehér homokos strand és 25 km-nyi vulkáni eredetű sötét homokos terület.

Fuerteventura a legrégebbi sziget a Kanári szigetek csoportjában, 20 millió évesre datálják azt a vulkáni kitörést amely a kialakulását okozta. A szigetek többsége 5 millió éve keletkezett, és azóta a víz és a szelek alakítják őket. A tengerfenék a part mellett 22 km-en sziklákkal van teli. A legutóbbi vulkanikus aktivitás 4-5000 éve volt a szigeten. A sziget legmagasabb pontja a Mount Jandía, amely 807 méter magas, a sziget délnyugati partján. A sziget két részből áll, az északi része a Maxorata, a délnyugati része pedig a Jandía peninsula. Itt élnek a legkevesebben a többi Kanári szigethez hasonlítva.

Az éghajlat a szigeten egész évben nagyon derűs. A tenger befolyásolja a hőmérsékletet, mivel elfújja a Szaharából érkező forró szeleket a környékről. A téli hónapokban a hőmérséklet 15°C és 22°C között van, míg nyáron 20°C és 35°C között mozog. Évente 147 mm csapadék esik, a téli hónapokban. Homokvihar is szokott fújni délnyugatról a szigeten, amely a Szaharából hozz magával gyönyörű fehér homokot. A helyiek ezt a jelenséget Calima-nak nevezik.

Fuerteventura gazdasága főleg a turizmusra támaszkodik, a fő iparágak pedig a halászat, a mezőgazdaság, és az üzletek. Az elsődleges turista helyek Corralejo északon és Morro Jable Jandia-ban. Az első hotel 1965-ben épült közvetlenül a jelenlegi repülőtér megépítése után. Fuerteventura az évi 3000 napos órájával Európa egyik fő üdülési helyévé teszi. A nyári nagy szelek és a téli hullámok egy egész éves szörfparadicsommá teszik. Matrózok, halászok és búvárok használják a fantasztikus kék tengert, melyben delfinek, bálnák és teknősök leltek otthonra.

A látnivalók a szigeten Corralejo és El Jable északon amely homokdűnéiről híres. Délen sok a strand és a kisebb kikötő. A sziget tökéletesen alkalmas szörfözésre, mindegyik parton.
Elhelyezés
Mindegy
Ellátás: önellátás

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2022-01-30

2022-02-11

2022-02-18

időtartam: 7 éjszaka
Esquinzo Monte del Mar 3*
Részvételi díj241 773 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás650 Ft/fő/nap
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • repülőjegyet és illetéket
  • transzfert
  • szállást a megadott ellátással
Az ár nem tartalmazza:
  • biztosításokat