Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Új színes album:
2006. szeptember 05.

Különleges színes fotók, izgalmas történetek Amazónia "szívéből" és az amazóniai indiánok titokzatos világáról!

Mi a titka az amazóniai indián mérhetetlen nyugalmának, s a környezettel való példás együtt élni tudásának? Ilyen és hasonló kérdések talán már sokunkban felmerültek. Hogy megtaláljuk a választ, a könyv bemutatja, hol élnek ők, mit csinálnak, mi irányítja cselekedeteiket, és ami még izgalmasabb, milyen "meséken", milyen történeteken nőnek fel. A szerző a könyvben szereplő történeteket Kolumbiában gyűjtötte, és a fotókat Amazónia Kolumbia-Peru-Brazília "hármas" határ vidékén, a dzsungel szívében készítette.

Vajon hogy élnénk mi meg, ha fél évig a víz tartana bennünket fogságban mintegy fél-Európányi területen, csakúgy, mint Amazóniát. Itt ugyanis nem 40 nap és 40 éjjel esik az eső, hanem 4 hosszú hónapon át, minden évben, ráadásul a víz szintje további két hónapig még mindig emelkedik az Andokból lecsurgó hólé miatt. Ilyenkor a folyók kilépnek medrükből, s a főághoz képest akár több tíz kilométerre is elárasztják az erdőt. A vízi és szárazföldi élővilág között egyszerre van háború és tökéletes harmónia. Sehol máshol nem fejlődött ki annyi állat, mint itt, melyek egymásra vadásznának. Egyik élőlény szerencsétlensége - lehetőség a másiknak. Nem csoda hát, hogy Amazónia indiánjai állandó készültségben élnek, hiszen bármelyik pillanatban felbukkanhat egy jaguár, előkúszhat egy kígyó, fekélyt okozó csípések érhetik őket, ártatlannak induló sebek rövid idő alatt halálos fertőzésekké válhatnak, vagy egy tócsának látszó árok akár 15 méter mély is lehet, és még sorolhatnám.
Éden és pokol!

Egy ilyen világot lehetetlen elképzelni mítoszok és legendák nélkül. Az indiánok ezekkel a történetekkel ezerévnyi tudást adnak tovább, mely lehetővé teszi, hogy harmóniában éljenek egymással és az egész természettel. Az indiánt nem a másikkal való versengés vezérli, hanem az együttműködés. Ez a túlélésének egyetlen esélye.

Az alábbi linken belelapozhatsz a könyvbe: www.amazoniaportal.com

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kolumbia