Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Háborús készültség
2006. július 14.

A Külügyminisztérium a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségével egyeztetve július 13-án feltette az utazásra nem javasolt országokat, illetve térségeket feltüntető listára Libanont, illetve Izrael államnak a közel-keleti országgal határos térségét: a Hula völgyét, a Naharya-Cfad-Jordán-folyó vonalától északra fekvő területeket.

Molnár Gabriella, a MUISZ elnöke megerősítette, hogy a minisztérium előzetesen egyeztetett velük a lépésről, mellyel a szövetség is egyetértett. Hozzátette: az Izraelbe kiutazók hagyományos úti céljait - Eilat üdülőterülete, illetve a körutak állomásai - a külügy intézkedése nem érinti, miután azok a megjelölt, utazásra nem javasolt területektől távol esnek. Az utaztatók zömében a Tel Aviv és Jeruzsálem közötti repülőtérrel, menetrend szerinti járatokkal viszik az utasokat.

A lapzártánkkor rendelkezésünkre álló információk szerint Izrael légi és tengeri blokád alá vonta Libanont. A légierő gépei július 13-án reggel a bejrúti repteret és a Hezbollah tévéadóját bombázták, a terrorcsoport bosszúból izraeli városokra lőtt rakétákat.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Libanon