Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Port Aventura - kalandok öt földrészen
2005. április 12.

Spanyolországi nyaralásról nekünk, magyaroknak elsősorban a Costa Brava turistáktól nyüzsgő tengerpartja jut eszünkbe. Kevesen tudják azonban, hogy kicsit délebbre, a Costa Dorada, vagyis az aranypart nemcsak hosszú, homokos partszakaszokat, hanem más különlegességeket is rejt. Öt évvel ezelőtt az a fogalom, hogy fapados légitársaság, teljességgel ismeretlen volt.

Ma már ezt a jelenséget senkinek sem kell bemutatni, de azt talán mégnem mindenki tudja, hogy Magyarországról is egyre több desztináció kapcsolódik be a fapados körbe. Spanyolországba például már két ilyen légitársaság is indít járatokat, Barcelonába, illetve attól északra, Gironába. Így a tengerparti nyaralás egyre többek számára válik elérhetővé, ilyenkor pedig általában Lloret de Mart és környékét választják útjuk céljául. Akik azonbanmég aktívabb kikapcsolódásra vágynak, azoknak mindenképpen érdemes kicsit délebbre is tekinteni.

Nem is kell messze menni ahhoz, hogy elérjük a Tarragona és Salou között elhelyezkedő Port Aventura élményparkot, amely a maga nemében egyedülálló Európában. A Port Aventura tulajdonképpen nem más, mint egy "tematikus park", vagyis egy óriási területre épített vidámpark, ahol akár egy hetet is ellehet tölteni anélkül, hogy megunnánk. Hogy egyáltalán felmérhessük a lehetőségeket, a legjobban tesszük, hakezdésnek mindjárt körbeutazzuk a parkot kisvonattal. Gondolta volna, hogy vasutazva egy nap alatt bejárhatja avilágot? Nos, ez úgy lehetséges, hogy a park területe öt különböző "földrészre" van osztva: Mediterránea, Polinézia, Kína, Mexikó és a Vadnyugat elképzelt világaelevenedik meg előttünk. Még felsorolni is nehéz lenne, annyi attrakcióvan itt: megtalálhatók a hullámvasutak mindenneműfajtája, a legkisebbeknek valótól a felnőtt félelem-fokozatúakig, mint például a "Kínában" található Dragon Khan, az egyetlen 8-csavaros hullámvasút a világon. A Port Aventuragárdája egyébként minden évben előrukkol valami újjal: most például a szabadesés élményében lehet részünk aHurakan Condor segítségével. Ehhez az "áldozatot" 42 emelet magasra viszik, egy csőbe helyezik, majd egy ősi áldozati legenda történetébe burkolva 112 kilométeres sebességgel a mélybe taszítják. Aki azonban úgy érzi, hogy még nemkészült fel teljesen a gravitáció legyőzésére, az nyugodtan élvezheti valamelyik vízi show-műsort, vagy a minden estemegrendezett nagyszabású tűzijátékot, de betérhet egy country-kocsmába is. Éhét-szomját pedig egészen biztosan csillapítja majd a 34 étterem és bár valamelyike. Akinek mindez nem elég, az gyorsan hűtse le magát a Port Aventurával egybeépült Caribe Aquatic Parkban.

Ennyi élmény után a park saját hoteljainak valamelyikében vagy például a közeli Salou városkában hajthatjuk álomra fejünket. A kedves, mégis elegáns üdülőhely, Salou új építésű, széles tereivel, pálmafákkal övezett tengerparti sétányaival ideális úti cél lehet. Gyermekekkel utazóknak amúgy jó tudni, hogy a szállodák itt olyannyiracsaládbarátok, hogy szinte mindenhol eleve bent van két gyermekágy a szobákban, a szállásért és az ellátásért pedigcsak a második gyermek után kell fizetni. A park egyébként mindössze egy órára van Barcelonától, így odaugyanúgy ellátogathatunk, ha épp kultúrára szomjazunk - főleg, mert nagyon jó és olcsó a közlekedés Port Aventura és Barcelona vagy akár a gironai reptér között akár vonattal, akár busszal. Az Ariadne Travel, amely elsőként veszi programjába ezt a nagyszerű úti célt, sokéves spanyolországi kiutaztató tapasztalatával komplett, mégis testre szabott package ajánlatokat kínál erre a desztinációra.

forrás: www.napigazdasag.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Spanyolország