Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Magyarország, a rendkívüli várak bölcsője
2020. február 29.

Magyarország történelme során számtalan várat építettek, melyek jó része ma már nem áll, vagy csak romjai maradtak fenn. Ám van jó pár olyan is, amelyet felújítottak, és falaik között megelevenednek a régmúlt idők hőseinek történetei.

De akad olyan vár is köztük, amelynek kicsinyített másában ma gyerekek lehetnek a hősök, makettjével pedig a felnőttek játszhatnak.

Emellett az idelátogató megcsodálhatja azt a Várparkot is, amely kétszer is elnyerte a Guinness Rekordereknek járó oklevelet, és ahol 38 valaha volt vár ismerhető meg.

A Velencei-tó mellett, Dinnyésen található Várparkban a történelmi Magyarországon állt középkori várakat nézheted meg - piciben. Bár makettek, de mégsem a hagyományos módon. Érdekességük, hogy anyaghűek, és elhelyezkedésük is olyan, mint annak idején a valóságban lehetett. A "vármentő" parkban olyan építmények láthatók, amelyek ma már nem léteznek, vagy csak nagyon romos állapotban. A makettek kőből, fából, téglából épültek fel, és minden apró részlet kidolgozott az ablakpárkánytól a kapuzsanérig. A park jelenleg 38 vár-makettet mutat be, és ezzel 2018-ban újra megkapta a Guinness Rekordoknak járó elismerést, mint a világ legnagyobb, vármaketteket bemutató kiállítása.

forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország