Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Egyes útvonalakon nem vihetünk laptopot a fedélzetre
2017. március 23.

Terrorveszély miatt nem lehet felvinni mobiltelefonnál nagyobb műszaki eszközt az Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába tartó repülőgépekre - a szabályozás egyelőre csak néhány országot érint - írta az Index.

A két országba Egyiptomból, Törökországból, Jordániából és Szaúd-Arábiából induló járatokra nem lehet felvinni ezeket az eszközöket. Ezen kívül Nagy-Britannia a Tunéziából és Libanonból induló, az Egyesült Államok a Kuvaitból, és az Egyesült Arab Emirátusokból induló gépekre terjesztette ki az új szabályozást, amely orvosi műszaki eszközökre nem vonatkozik - írta a BBC.

Az eredetileg az Egyesült Államokból indult tiltás alapja, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok gyanúja szerint a terrorista szervezetek - elsősorban az Iszlám Állam (IS) - már képesek arra, hogy egy számítógép akkumulátorának álcázzanak egy bombát. Igaz, a számítógépeket átvilágítják, esetenként a működésüket is ellenőrzik a felszállás előtt, nem világos, hogy működőképes laptopokba is képesek-e a terroristák bombát rejteni úgy, hogy azt az eddigi átvizsgálással ne lehetne felfedezni. A mobiltelefonnál nagyobb műszaki eszközöket csak poggyászként lehet feladni az érintett országokból indulva.

forrás: www.turizmuspanorama.hu , szerző: Index , további info: http://turizmus.com