Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nyíregyházán épül a következő Legoland
2017. február 24.

Berlin, Oberhausen, Isztambul és Manchester után Nyíregyházán nyílik a következő európai Legoland Discovery Center - írja az Index a Magyar Közlönyre hivatkozva.

Kovács Ferenc, a város polgármestere a következőképpen számolt be erről Facebook-oldalán: "LEGOLAND Discovery Center Nyíregyházán! Tisztelt nyíregyháziak! A Magyar Kormány ma megjelent döntésének értelmében megépítjük Magyarország legkülönlegesebb turisztikai attrakcióját Nyíregyházán 2020-ig. Az ország egyik legjelentősebb beruházása jön létre városunkban 9,5 milliárd forintból! Óriási siker! Európában Berlin, Oberhausen, Istanbul és Manchester után Nyíregyházán épül meg ez a különleges élménypark."

A beruházás a vonatkozó kormányhatározat szerint a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség 2017-2020-ra szóló stratégiai fejlesztési programjának részeként valósul meg.

A Legoland Discovery Centerek lényegében Lego-játszóházak, kisebbek a Legoland vidámparkoknál, de az attrakcióik között 4D-mozi és Lego-kockákból épült Miniland makettvárosok is szerepelnek. A világon 18 hasonló élménypark működik.

forrás: www.turizmusonline.hu , szerző: Turizmus-Online , további info: http://turizmusonline.hu