Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Éjszaka a múzeumban - Egyiptomban
2016. november 18.

Hetente kétszer éjszakánként is nyitva tart a kairói Egyiptomi Múzeum - jelentette be Háled al-Anani régiségekért felelős miniszter.

Anani "az egyiptomi kulturális turizmus dzsókerének" nevezte a régiségekért felelős minisztériumot, utalva arra, hogy a minisztérium bevétele főként a kulturális turizmusból származik.

Bár arról nem közöltek részleteket, pontosan milyen napokon lesz nyitva késő esténként is a múzeum, Anani kijelentette, hogy ez is egyike azon intézkedéseknek, amelyeket a minisztérium a turizmus fejlesztéséért tesz - írja az Egypt Independent online lap.

A múzeumok és a turisztikailag fontos helyszínek, különösen Luxor látogatószámának növelését célzó új rendszert is bemutatták. A közönség előtt eddig zárt helyszíneket is megnyitnak, például Nofertari és I. Széthi sírját.

Az Iszlám Művészeti Múzeum néhány héten belül megnyílik - mondta a miniszter.

Az egyiptomi látványosságokat a jövőben olcsóbban bocsátja a filmkészítők rendelkezésére a minisztérium: az egyiptomiaknak havonta 50 ezer egyiptomi fontot (930 ezer forintot), a külföldieknek 150 ezer egyiptomi fontot (2,8 millió forintot) kell fizetniük.

forrás: www.turizmusonline.hu , szerző: MTI , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kairó
Egyiptom