Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

És indul a bálnaszezon Madagaszkáron!
2016. június 29.

Megérkeztek a szezon első bálnái Madagaszkár partjaihoz - árulta el a szigetország magyarországi képviseletét ellátó Jacaranda de Madagascar.

A hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú emlősök október, november környékéig maradnak a Madagaszkár partjainál található melegebb vizekben. Hatalmas távolságot, több mint 5000 kilométert megtéve érkeznek ide az Antarktiszról, hogy itt járják násztáncukat és hozzák világra kicsinyeiket.

Néhány helyen, így például Sainte Marie szigetén már akár a strandról is láthatjuk őket, hiszen a parttól 2-3000 méterre mutatják be "előadásukat": látványos ugrásokat és forgásokat a násztánc során. A kicsik megszületését követően az anyák és gyermekek meghitt mozdulatai és közös játéka csodálható meg.

A hosszúszárnyú bálnák magyar neve feltűnően hosszú mellúszókkal ellátott testük különleges alakjából származik. Ez a bálnafaj a többi bálnához képest elég gyakran ugrik ki a vízből. Búvárkodás közben is egyedülálló élményben lehet részünk, hiszen a víz alatt a hímek énekét is hallhatjuk.

A bálnák Madagaszkár számos helyén láthatók. A dél-nyugati partoknál (Ifaty, Anakao) a bálnaszezon június vége és szeptember vége, Északon, Nosy Be szigetén július és november eleje, míg Keleten (Sainte Marie szigetén) június vége és szeptember között zajlik.

szerző: Turizmus-Online , további info: http://turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Madagaszkár