Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Tevevásár
2016. január 14.

Egy egyiptomi utazás során semmiképp se hagyjuk ki a tevevásárt, ami nem csak az üzlet szempontjából fontos, hiszen ez egyben a családok és barátok találkahelye is. Itt járva lehetőségünk lesz betekinteni az arab élet mindennapjaiba.

Amennyiben Kairó közelében tartózkodnánk, látogassunk el a Nílus deltatorkolatánál található Birgash falucskába, amely a Nyugati-sivatag határán fekszik. Itt naponta több száz teve talál új gazdára, amelyek Európa különböző szegletéből, vagy Szudánból és Szomáliából érkeztek.

A legolcsóbb tevéknek a Szudánból érkező állatok bizonyulnak, mivel a hosszú út során igyencsak lefogynak. Az út Szudán nyugati területéről Egyiptomba néhány napig is eltart.

A tevevásáron természetesen lehet, sőt kötelező alkudni. A tevéket így az eredeti ár töredékéért vásárolhatjuk meg. Egy kisebb tevéért átlagosan 1500 egyiptomi librát, egy nagyobbért 3000 librát kell fizetnünk.
Egy ilyen tevevásár már-már rituálénak számít és sokáig is elhúzódhat. A kereskedők többször szünetet tartanak alkudozás közben, és a vízipipa mellett beszélgetnek, alkudoznak.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Egyiptom