Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Sivatagok
2016. január 14.

Az Egyiptomban található sivatagok nagy mértékben különböznek egymástól. Kairótól 800 km-re délnyugatra található a Nyugati-sivatagok elnevezésű övezet, amely számos oázist rejt. A területet a Siwa, Bahariya, Faranfra, Dakhia és Karga sivatagok alkotják. A területükön található oázisokba érdemes ellátogatni. A sivatagokat egyedi, fehér homok borítja, ami a természet egy egészen egyedülálló műve.

És hogy miként keletkezett a fehér homok? Régen Egyiptom területét az archaikus tenger borította, a tengeraljzatot pedig mészkőréteg alkotta. Egyiptom területének egy részét a Szahara borítja, amelyre a sárga homok jellemző. Ezen kívül a Líbiai-sivatag is egyedülálló atmoszférával kecsegtet.

Érdekességnek számít az itt található fekete sivatag, ahol a sárga homok mintha mákkal lenne megszórva. A magas sziklákon nagy kövek találhatók, ezek az "alamik", amelyeket a beduinok tájékozódási támpontnak használtak. A fekete sivatagban az öntözőberendezések, ún. "manawarák" maradványat is megtaláljuk.

Amint láthatjuk, Egyiptomot nemcsak a tenger, műemlékek és piacok sokasága alkotja. Ha tehetjük, látogassunk el a sivatagba és éljük át a hely varázslatos atmoszféráját.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Egyiptom