Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Amit mindenképpen látnod kell Kairóban
2016. január 12.

A világ egyik legnagyobb múzeumaként számon tartott, Egyiptomi Múzeumban közel 120 ezer műremeket csodálhatsz meg, egészen Kr.e. 5000-ig visszamenőleg. Itt találkozhatsz Tutankhammon fáraóval, és csodálatos aranykincseivel. De rajta kívül még nagyon sok fáraó és király köszön vissza a régmúltból.
Kairó határában, a sivatagban megtalálhatod a gízai piramisokat, amely három különböző fáraó emlékét őrzi. Érdekessége, hogy ezek a piramisok üresek, tehát nem található benne semmiféle hieroglifa, és még eltemetett fáraó sem. Ezért a mai napig is feltáratlan titkokat rejt. A legkisebb, Menkauré piramisa, a középső Khephrén fáraó nevét fémjelzi, a legnagyobbat pedig Kheopsznak tulajdonítják.

Miután megtekintetted a három piramist, ne siess tovább, mert a gizai fennsík másik jellegzetes látványosságát, az egyetlen kőtömbből kifaragott Szfinxet sem szabad kihagynod. Az oroszlántestű Szfinx, amely tekintetével a napfelkeltét kémleli, érezteti veled az ókori egyiptomiak tudását és hatalmasságát. Ez az ókor egyik legrejtélyesebb alkotása.

Semmiképpen se ragadj le a piramisoknál és a Szfinx csodájánál, mert Kairó városában az arab építészet remekműveit is megcsodálhatod. Ugyanis rengeteg híres mecset található itt.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kairó
Egyiptom