Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Vallás és hagyományok
2015. december 10.

A török tradíciók egyoldalúan csak az ottani vallás - az iszlám - hatása alatt vannak. Minden, amire egy igazi moszlimnak szüksége van, megvan írva a Koránban, Mohamed próféta által létrehozott könyvben, aki az összes moszlim számára nagy példakép. A világ iszlamizációja a világról alkotott iszlám kép nagy részét képezi. A moszlimok igyekeznek vallásukat az egész földgömbön terjeszteni, mert hisznek benne, hogy amíg az összes ember nem tér át a vallásukra, addig nem jöhet el a világbéke. Ebből ered az ún. szent háború és a terrorizmus.

Az igaz muszlim soha nem fogja megkóstolni a disznóhúst és a hűtött sört, mivel vallása megtiltja a disznóhús és az alkohol fogyasztását.
Az iszlámban élő nőknek a többi európai nővel szemben nincs irigylésreméltó helyzete. A háttérben élnek, mindig a férjük mögött meghúzódva. Ha esetleg találkozik is valamikor egy asszonnyal az utcán, akkor általában a fejétől egész a lábáig el van takarva. A nőknek az iszlám jog szabályozza a sálhordást és a vallási parancsolás tiszta jele.

A moszlimok számára a házasság kötelező. A nem muszlim nem házasodhat össze muszlim nővel, muszlim férfinak azonban joga van nem muszlim nőt elvenni feleségül. Neki azonban át kell térnie az iszlámra. A gyerekeik pedig automatikusan muszlimoknak vannak véve és a társadalomban sokkal nagyobb értéke van egy fiúnak. A hagyományok közé tartozik a fiúk körülmetélése 6-tól 12 éves korig, ami egy nagyon jelentős szertartásnak van véve. Az esküvők is nagy események, nem kivétel a több száz meghívott vendég és a néhánynapos lagzi.

Egy muszlim nem tagadhatja meg vallását. Ilyen esetben az iszlám szerint létezik a halálbüntetés joga.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Törökország