Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!
2015. október 09.

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

Igen, Budapesten a kétmilliós nagyvárosban, 100% hagyományőrző gasztro-fesztivál lesz! A Magyar Vasúttörténeti Parkban 2015. október 16-18-ig rendezik meg, 10 hektáros rendezvényterületen. Nappal családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a vendégeket 3 napon át.

Magyarország legújabb gasztro-fesztiválján, amely második alkalommal kerül megrendezésre, a kolbászválaszték óriási lesz. A medvekolbásztól a Csabai csípősig mindenféle kolbász megvásárolható lesz, közvetlenül a termelőktől. Fontos hangsúlyozni: csupa olyan háztáji kolbász, ami a boltokban nem kapható! Ráadásul a kolbászokon kívül mindenféle disznótoros finomság, a tepertőtől a cigánkáig, sajtok, fűszerek, stb...

A Borteraszon híres magyar borvidékek mutatkoznak be borkóstolással. Lesz még Gasztro utca és Vásártér is a 3 kolbászutcán kívül. A Borterasz előtti területen délelőttönként, a Disznótoros sátorban pedig ebéd után lesz disznóvágás és feldolgozás bemutató, mindhárom napon. A böllérek és mészárosok népviseletben, hagyományőrző eszközökkel mutatják be, hogyan történt száz évvel ezelőtt a disznóvágás.

A Víztorony Parkban felépített 140 éves Csabai Tájház előtt pedig nem más, mint a világhírű Csabai kolbász készül majd. Falain belül az egykori alföldi élettel ismerkedhetnek meg a látogatók. Budapesten egyedülálló lesz ez a múltidéző bemutató, ahol kiderül: a főváros eljött a fővárosba, mármint a kolbász fővárosa megérkezett az ország fővárosába.

A Disznótoros Kolbászfesztiválon a zenei kínálat is hatalmas lesz, immár három színpaddal várják a közönséget. A fellépők listája hosszú, elég legyen most annyi, hogy a legnagyobb szabású Fásy Mulatót is itt rendezik meg. A látványosságok hosszú listájáról néhány csemege: oldtimer autó kiállítás, veterán traktorok, gőzmozdonyok, lóvasút, kerti vasút, stb...

További információ a Kolbászfesztiválról ITT.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország