Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Büntetik a nem gumikerekes bőröndösöket Velencében
2015. március 13.

Olaszország történelmében az elmúlt évszázadok alatt sok-sok különös dolog történt, és valószínű, hogy ez a jövőben sem fog érdemben változni. Most a lakók nyugalmát félti a polgármesteri hivatal a műanyagkerekű gurulós bőröndök, utazótáskák által okozott zajtól.

Az Önkormányzat az elmúlt hetekben fogadta el azt a törvényt, melynek megszegőit bőröndönként 500 euró összegig büntethetik, ha csak nem felfújható gumikerekekkel van ellátva a poggyászuk. Azok ugyanis szabadon és zajmentesen húzhatók.

A problémát az okozza, hogy - mivel Velencébe nem mehetnek be az autók - a turisták a nap (és az éjszaka) minden órájában folyamatosan és főleg csoportosan érkeznek vagy indulnak, és csak gyalog tudnak közlekedni. Ha pedig nincs megfelelő (értsd: felfújt gumikerekes) poggyászuk, azt kézben kell vinniük.

Nem kis beruházást jelent ez a szállodáknak is, mert ha a csomagszállító kocsival kimennek a vaporettókhoz a vendégek vagy a csoportok elé, ők sem használhatnak fém- vagy műanyagkerekű tolókocsikat. A polgármesteri hivatal az intézkedést a turistaszezon kezdetétől, 2015. május 1-jétől vezeti be, és ezt követően folyamatosan ellenőrzi is. Szakmai vélemények szerint az ellenőrzés valószínűleg a rendőrség bevonásával történik majd.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Velence
Olaszország