Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Bomba formálta a világ legkülönlegesebb strandját
2015. március 05.

A mexikói Marieta-szigeteket csak engedéllyel látogathatják a turisták. A Marieta-szigetek egy csoport kis, lakatlan sziget a mexikói Nayarit partjaitól néhány kilométerre. Amióta természetvédelmi területté nyilvánították, és megtiltották a halászatot a vizeiben, újra pezsgő tengeri élet van körülötte. Ez a hosszúszárnyú (vagy púpos) bálnák, delfinek, teknősök és ráják mellett a turistákat is oda vonzotta az utóbbi években.

A szigeteknek azonban a tenger élővilága mellett van még egy vonzereje. A Playa del Amor, azaz az szerelem strandja, amelyet angolul Hidden Beachnek, vagyis rejtett strandnak is ismernek, az egyik legkülönlegesebb strandként tartják számon a világon.

A strand úgy néz ki, mintha egy víznyelő lenne, és csak egy szűk alagúton keresztül lehet beúszni oda a tengerről. Bár maga a strand természetes, az üreg viszont mesterséges - írja az Amusing Planet. Mivel ugyanis a szigetek lakatlanok voltak, a mexikói kormány az első világháború előtt gyakorló célpontnak használta azokat.

Hullottak a bombák

A bombázások számos barlangot és egyedi sziklát formáztak a szigeteken. Állítólag a rejtett strand is egy ilyen bombázás műve, kiegészülve a természetes erózióval.

A szigeteket csak azután nyilvánították nemzeti parkká, hogy a múlt század 60-as éveinek végén a híres tudós, Jacques Cousteau kezdeményezésére erőteljes nemzetközi nyomás bontakozott ki erre vonatkozóan. Most mindössze néhány túraszervező cég vihet oda turistákat a szükséges engedélyek birtokában.

forrás: www.origo.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Mexikó