Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Sztárszakácsnő az Air France fedélzetén
2015. február 25.

A héten Anne-Sophie Pic, az Air France új sztárvendég séfje főz a Párizsból New Yorkba tartó AF008-as járaton, akinek a menüsorát az elkövetkező hat hónapban élvezhetik az utasok. Az utazás alatt a három Michelin csillagos séf különleges gourmet fogásokkal lepi meg a Business osztály utasait. A neves szakács előzetesen személyesen mérte fel az utasok igényeit, észrevételeket-javaslatokat gyűjtött, és azt is elmagyarázta, miként lehet összhangba hozni a magas minőségű gasztronómiát a fedélzeti ellátás korlátaival.

Anne-Sophie Pic-hez a Servair séfje, Michel Nugues is csatlakozott. A francia szakács a légiutaskísérőkkel osztotta meg tapasztalatait, akik a fogások helyes tálalási módját is elsajátíthatták. Az Air France leányvállalatának és légi ellátás specialistájának, a Servairnek az is a feladata, hogy biztosítsa: a Michelin csillagos séfek fogásait az utasok az eredeti ízvilágban és frissességben élvezhessék akár 9000 méter magasban is.

Mesés ízek és illatok Anne-Sophie Pictől

Miután decemberben és januárban a szakácsnő fogásai elvarázsolták a La Première kabin utasait, Anne-Sophie Pic most az Air France Business kabin számára állított össze öt vadonatúj fogást. Az új kreációk ízvilága igazán egyedi, hiszen a séf az erőteljes aromákat vegyítette a legfinomabb illatokkal. Az új menüsorban olyan különlegességek találhatók, mint: sült borjú royal quinoa-val, sült piros paprikával és ananásszal, vagy enyhén sült tőkehal krémes fekete rizzsel és kókusztejjel. A különlegességeket havonta kétszer cserélik a törzsutasok kedvéért.

Anne-Sophie Pic az egyetlen francia női szakács, aki három Michelin csillaggal rendelkezik, valamint 2011-ben a világ legjobb női szakácsának is megválasztották. A séf autodidakta módon tanulta a mesterséget miután üzleti profilú iskolában végzett. Ez a nem mindennapi életút vezetett ahhoz, hogy konyhája mára ennyire intuitív és érzelmi ízvilágot árasszon.

"Szakácsok a Fedélzeten"

Az Air France utasai egész évben élvezhetik a "Szakácsok a Fedélzeten" kezdeményezés előnyeit. Itt lehetőség van arra, hogy a Servair egyik szakácsa bevezesse az utasokat a fedélzeti ellátás kulisszatitkaiba. Anne-Sophie Pic mellett a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről Szöulba tartó gép fedélzetén pedig Servair elismert szakácsa, Eric Wilmes képviseli a legmagasabb minőségű kulináriát. A "Szakácsok a fedélzeten" eseménysorozat a Twitteren is követhető: #AFchefsonboard

forrás: Air France - KLM

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Franciaország