Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Budapesti járatot nyit az Iberia
2014. december 11.

A magyar fővárossal, Budapesttel bővíti útvonalhálózatát a spanyol nemzeti légitársaság, az Iberia. A oneworld-tag légitársaság tájékoztatása szerint jövő júniustól október végéig lesznek közvetlen járatok Madrid és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között.

A légitársaság szóvivőjétől kapott tájékoztatás szerint az útvonalat a flotta Airbus A320-as gépcsaládja fogja kiszolgálni, amely A319, A320 és A321 típusokat foglal magába. Az első járat június 2-án érkezik Budapestre. Október végéig az Iberia Express-szel közös üzemeltetésben heti 3-7 járattal lesz Madriddal összeköttetés.

A menetrendről egyelőre nincs részletes közlés, most a hálózat bővítését, az új desztinációkat hirdették meg. A spanyol légitársaság összesen tizenhárom új útvonalat nyit a 2015-ös nyári szezonban, többek közt Firenze, Nápoly, Palermo, Manchester, Edinburgh, Hamburg és Funchal városaiba, valamint számos meglévő járatán sűrítéseket vezet be, így például New Yorkba, a Kanári-, és a Baleár-szigetekre egyaránt.

Idén 40 éve jelent meg először Ferihegyen az Iberia
Negyven évvel azután, hogy az Iberia első járata Budapestre érkezett, a légitársaság bejelentette, ismét lesznek menetrendszerű járatai a spanyol és a magyar főváros között. Az Iberia visszatérése két szempontból is figyelemre méltó jelentőséggel bír, még ha egyelőre csak szezonális járatról is van szó.

Madrid és Budapest között a Malév kiesése óta kizárólag low-cost légitársaságok járataival lehet közlekedni. Az Iberia megjelenésével viszont ismét lesz hagyományos, a diszkontoknál magasabb színvonalú kiszolgálást kínáló légitársaság az útvonalon, amelynek másik fontos hozadéka a hálózati jellegben rejlik, vagyis az Iberia csatlakozásai, hosszú távú járatai is elérhetővé válnak. Az európai kontinens és Latin-Amerika viszonylatában az Iberia a legjelentősebb hálózattal rendelkezik, de ugyanígy válogathatnak majd észak-amerikai és afrikai célpontok között is a magyar utasok.

Spanyolország más városaival is egyszerűsödik az összeköttetés, mivel a belföldi hálózatban harmincegy célpont lesz elérhető, és akár a szomszédos Portugáliába is el lehet jutni. Konkurensként a Wizz Air, a Ryanair és a Vueling a főszereplők, valamint a TAP Portugal, amely lisszaboni járatot tart fenn. A magyar piacon ugyancsak jelenlévő, diszkont modellben működő Vueling a közös üzemeltető, az IAG - International Airlines Group révén az Iberia szövetségesének számít.

forrás: www.airportal.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Madrid
Spanyolország