Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Csónakkal is bejárható Mosonmagyaróvár belvárosa
2013. október 24.

Háromszázmillió forintos turizmusfejlesztési projekt zárult le Mosonmagyaróváron azzal, hogy átadták a csónakkal hajózhatóvá tett Malom-ági Lajtát - közölte az MTI-vel hétfőn Nagy István polgármester (Fidesz-KDNP).

A városvezető elmondta: a fejlesztés eredményeként a Lajta ezen ágán keresztül lehet evezni Mosonmagyaróvár belvárosát, amitől a vízi turizmus jelentős fejlődését várják. A projekt részeként hat csónakkikötőt is kialakítottak, valamint kenukat vásároltak, így a helyiek és az odalátogatók akár a városon belül is evezhetnek.

A Lajtából leágazó, a Mosoni-Dunába torkoló szakasz medrét a gyorsabb folyás érdekében szűkítették, a szintkülönbségek áthidalására pedig speciális csúszdákat építettek a mederbe.

Hozzátette: a beruházásra határon átívelő projektként pályázó - Királyhida (Bruckneudorf) és Mosonmagyaróvár önkormányzata, valamint egy ausztriai és egy helyi sportszövetség által alkotott - konzorcium 840 ezer eurót nyert el erre a célra.

Ezt toldotta meg Mosonmagyaróvár 40 millió forinttal, amiből a folyó korábban életveszélyessé vált, ezért le is zárt belvárosi partfalát állították helyre.

forrás: www.turizmusonline.hu