Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Íme, az új természeti csoda
2012. december 10.

A napokban felavatták a világ hét új természeti csodájának egyikét: a dél-afrikai Asztal-hegyet. A helyi turisztikai hatóságok azt remélik, hogy a lépés gazdasági fellendülést hoz a területnek.

A Fokváros fölé magasodó hegyet a tavalyi évben koronázták meg, mint a természeti csodák egyikét egy nemzetközi szavazás eredményeként, melynek során a világ minden tájáról lehetett szavazni telefonon, sms-ben vagy a közösségi oldalakon.

Patricia de Lille, Fokváros polgármestere azt nyilatkozta: azzal számol, hogy az Asztal-hegy listára kerülése földrengető gazdasági és társadalmi-gazdasági változásokkal jár a város és az ország számára.
A hatás már most is látszik: hivatalos adatok szerint a hegyre rekordszámú látogató érkezett novemberben.

A 2001-ben Bernard Weber által Zürichben alapított New7Wonders alapítvány ugyanazokon az elveken nyugszik, mint az ókori csodák.

Az Asztal-hegy nem csupán Fokváros egyik látványossága, mely a világ egyik legszebb városa, de egyedülálló élményt kínál azok számára, akik fellátogatnak a tetejére, hogy élvezzék a lélegzetelállító panorámát - mondta Weber a beiktatási ceremónián.

Az 1086 méteres hegy valóban fantasztikus kilátást kínál az Atlanti-óceánra. Az új csodák közé tartozik még: amazoni őserdő, a vietnami Halong-öböl, az argentin Iguazu vízesés, a dél-koreai Jeju sziget, az indonzéiai Komodo és a fülöp-szigeteki
Puerto Princesa Underground folyó.

forrás: VJM.hu