Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kihirdették az idei Ország Tortáját!
2012. augusztus 22.

Augusztus 20-a az államalapítás évfordulója, és ilyen értelemben Magyarország születésnapja. A születésnapok egyik központi szimbóluma, amellyel az ünnepeltet köszöntik, a születésnapi torta. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága most már hagyományosan idén is felkérte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét "Magyarország Tortájának" megalkotására.

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdette ki az idei győztest, mely nem más, mint a SZABOLCSI ALMÁS MÁKTORTA, Pintér Zsolt veszprémi cukrászmester alkotása.

A nyertes torta a rendkívül zamatos magyar alma és a hazai konyhák kedvelt és egészséges alapanyaga, a mák kombinációjával alkot harmonikus íz kombinációt, egy kis fahéjjal és vaníliával megfűszerezve.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az egészségtudatos és korszerű táplálkozás melletti elköteleződés jegyében, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére és azzal együttműködésben idén meghirdette a "Magyarország Cukormentes Tortája" pályázatot is, melynek győztese a CUKORMENTES ALMATORTA EGRESSEL, a budapesti Zila Cukrászdából.

A finomságokat augusztus 20-án, nemzeti ünnepünkön mindenki megkóstolhatja, országszerte több mint százötven cukrászdában, valamint augusztus 19-20-án a budai rakparton, a Magyar Ízek Utcájában.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország