Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Debrecen – London heti háromszor a Wizz Airrel
2012. február 14.

A Wizz Air bejelentette, hogy 2012. június 18-tól repülőjáratokat indít a Debreceni Repülőtérről (DEB). Kezdetben heti három járat indul - hétfőn, szerdán és pénteken - a londoni Luton repülőtérre, amely közvetlen eljutást biztosít London központjába és Közép-Anglia más városaiba. A járatok a két város között oda-vissza közlekednek, az említett napokon vissza is térnek Debrecenbe.

A Wizz Air és Debrecen város vezetésének meggyőződése, hogy az új járatok nagymértékben hozzájárulnak Kelet-Magyarország - különösen Debrecen és térsége - turizmusának fejlődéséhez, továbbá a repülőjáratok indítása, az ahhoz kapcsolódó új szolgáltatások következtében a régió gazdasági növekedésének egyik motorja lesz. A tervek szerint az első évben közel 50.000 ember utazik majd ezeken a járatokon. Az egy héttel ezelőtt bejelentett kapacitás-duplázás mellett ez a terjeszkedés is a vállalat elkötelezettségét mutatja a magyar piac iránt.

A debreceni járatindulást úgy köszönti a Wizz Air, hogy mostantól 9900 Ft-ért árul jegyeket Londonba (egy útra, összes költséggel). A jegyeket lefoglalni a www.wizzair.com honlapon vagy a 06-90-181-181-es telefonszámon lehet.
A Wizz Air menetrend szerinti járatainak elindítása igazolja mindazon erőfeszítések helyességét, melyeket Debrecen önkormányzata és az üzemeltető Airport Debrecen a repülőtér fejlesztése érdekében megtett, s a jövőben tenni fog. A járat kiszolgálásához a jelenleg is biztosított műszaki szükségleteken túl, az üzemeltető további jelentős eszközfejlesztésről döntött, ezáltal felgyorsítja az üzemeltetési jog megszerzésekor vállalt repülőtér-fejlesztési programot, valamint bővíti az alkalmazottak létszámát, új munkahelyeket hoz létre.

Közös érdek a június 18-ától induló menetrendszerinti járat sikere, ezért Debrecen önkormányzata, a Wizz Air-rel, a térség turisztikában érdekelt vállalkozásainak jelentős részét képviselő Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesülettel összefogva turisztikai marketingkampányt indít a régió turisztikai értékeinek, valamint az együttműködésben részt vevő turisztikai szolgáltatók -utazóközönség számára történő - bemutatása céljából.

"A menetrend szerinti járat beindításának számunkra legfontosabb következménye azon túl, hogy Debrecen és London, a világ egyik legfontosabb gazdasági, kulturális és turisztikai központja között közvetlen légi összeköttetés jön létre, az, hogy a járatindítás városunkban és térségében jelentős hatást gyakorol a gazdaság fejlődésére, a munkahelyteremtésre és kifejezetten pozitív következményei lesznek a turizmus területén." - fejtette ki álláspontját Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

"A debreceni repülőtéren jelenleg is jelentős fejlesztések folynak, azonban a Wizz Air járatindításával összefüggésben a szolgáltatási színvonal növelése érdekében további mintegy 500 millió forint értékű fejlesztést tervezünk megvalósítani. A Debrecen-London járat közvetlenül 15-20 fővel növeli a repülőtéri munkahelyek számát" - mondta Herdon István, a Debreceni Repülőteret üzemeltető társaság tulajdonosi képviselője

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Debrecen
Magyarország