Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Zalakaros megújult
2011. november 24.

Aki egy éve látta Zalakarost, rá sem ismerne, olyan sokat fejlődött. A 2200 fős falu 15 éve lett várossá, mert már akkor volt mentőállomása, zeneiskolája és egy szép nagy Gránit Gyógyfürdője. Ma 12 szállodája és mintegy 7 ezer főt befogadó magán szálláshelye, egy kempingje, több tucat vendéglője és néhány borozója van. Európa 30 legjobb gyógyászati létesítménye közül több itt működik.

A Kis-Balaton természetvédelmi egysége a ramsári egyezménynek megfelelően az UNESCO természeti világörökségének része. A Gránit Gyógyfürdő Zrt. területén létesült 1998-99-ben az első hazai élményfürdő. Az első Széchenyi-tervből kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, és 2010-ben teljes felújításon esett át. Megszüntette a kórház-feelinget, s ma hatalmas színes terek fogadják a gyógyulásra vagy pihenésre váró vendéget szaunákkal, masszázsokkal, gőzfürdővel, külső-belső élményfürdőkkel, büfékkel, éttermekkel.

Régebben a német vendégek voltak túlsúlyban, ma 80%-ban a magyarok veszik igénybe, és az internetnek köszönhetően angolok és csehek felkapott helye lett. Az oroszok is kezdik csoportosan felfedezni a fantasztikus hatású fürdőt.

Átalakult a MenDan négycsillagos termál hotel, szép park közepén megépült a Venus szálló ikerpárja, az Aphrodite Hotel, ahol a tulajdonosok kizárólag a saját Garabonciás farmjukról szállítják be a húsokat, zöldségeket, sajtokat és fűszereket a konyhára - ezért egyedülálló hely talán a világon is. Itt főzik a régió legjobb dödölléjét, amit már naponta kell készíteni a vendégeknek. A többivel együtt a Karos Spa is saját termálkutat fúratott, így a 320 szoba lakói helyben vehetik igénybe az összes szolgáltatást. Vannak jacuzzis lakosztályok is. A színvonal magáért beszél, alkalmazkodik minden pénztárcához, a vendég pedig tapasztalja a tökéletes fogadtatást, ezért sok közülük a visszatérő arc. Gyönyörű az új szárnnyal bővített Art Hotel üvegtetős megvilágításával, képzőművészeti alkotásaival. Az Aquaterm Hotel romantikus miliőjével újult meg. A legrégebbi szálló, a háromcsillagossá alakított Hunguest Hotel Freya szintén kényelmes szállást biztosít. Ünnepi alkalmakkor a városi tánccsoport felveszi az ősi, színes népviseletet, és saját dalárda is alakult. A Kerékpáros Egyesület számára kerékpárutakat építettek ki a környező természeti látványosságokhoz. Zalakaros megtalálta a jelszavát: "Meríts erőt a természet csodáiból!"

forrás: www.ttghungary.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Zalakaros
Magyarország