Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Estikétől nefelejcsig
2011. augusztus 17.

Estike napján, azaz hétfőn megkezdődött az augusztus 20-i virágkarnevált felvezető kulturális programsorozat, a karneváli hét Debrecenben.

Az idén először a karneváli hét napjait egy-egy virágnévre keresztelték át, amely jelképezi az aznapi programokat is - jelentette be a helyi Kölcsey központban tartott hétfői sajtótájékoztatón Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője.

A karneváli hét estikének nevezett hétfői nyitónapján a virágok vannak a középpontban egyebek mellett a 80 éves Debreceni Fotóklub kiállításán, valamint a kaktuszbemutatón, a III. Debreceni Virágkötészeti Versenyen, de természetesen a helyi Tiszta udvar - Rendes ház díjátadó ünnepségen is.

Orgona napján - kedden - Somogyi-Tóth Dániel és Sárosi Dániel orgonaművészek közreműködésével komolyzenei hangversenyt rendeznek a 200 éve született Liszt Ferencre emlékezve, de ezen a napon lesz a helyi ifjúsági fúvószenekar és a mazsorett csoport közös műsora is.

Viola napja - szerda - főként a táncosoké: 650 táncos közreműködésével rendeznek táncházat Debrecen főterén, pipacs napján - csütörtökön - pedig egyebek mellett virágos hajkarnevál, divatshow, lovagi torna és tánckavalkád várja az érdeklődőket a cívisvárosban.

A virágkarnevált megelőző nap - péntek - névadója a királyliliom, amikor is "nagy Lajos király és udvara" fogadja a karneválra érkezőket; a programban a Szent György Lovagrend és a Primavera tánccsoport tagjai is közreműködnek.

Augusztus 20. százszorszép napja lesz Debrecenben: előbb katonai tiszteletadással felvonják az országzászlót, majd old timer autók és virágokkal feldíszített kerékpárok menetével megkezdődik a virágkarneváli felvonulás. A több millió szál virág felhasználásával feldíszített 13 virágkocsi között a menetben 13 külföldi és 9 magyarországi művészeti csoport szórakoztatja produkciójával a közönséget.

A karneváli menet a debreceni Nagyállomástól a Nagytemplom mellett elhaladva érkezik majd meg a Nagyerdei Stadionba. A karnevál résztvevőinek biztonságára több száz rendőr, biztonsági őr, polgárőr és közterület-felügyelő vigyáz - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A százszorszép napi programok este tűzijátékkal és utcabállal fejeződnek be, a karneváli hét azonban vasárnap, nefelejcs napján is folytatódik egész napos programsorozattal. Az utolsó "karneváli virágnap" a szervezők reményei szerint azt is sugallja majd a résztvevőknek, hogy ne felejtsék el a debreceni virágkarnevált, s ha tehetik, jövőre is vegyenek részt a színpompás virágünnepen.

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Debrecen
Magyarország