Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Napkollektorok és hőszivattyúk hűtik-fűtik az Aphrodite/ Hotel/Venust Zalakaroson
2011. június 16.

Napokon belül befejeződik a zalakarosi Hotel Venus uniós pályázatból finanszírozott energiakorszerűsítése. A lefúrt csöveken a föld hőjét hasznosítják, az épület tetején lévő napkollektorok pedig a fényt alakítják át, hogy a szálloda összes létesítményét ezzel lehessen hűteni és fűteni. A város szívében elhelyezkedő családbarát szálloda szobáiban is mennyezet-padozat és fal hűtés-fűtés van, amely egészen más hőérzetet biztosít, mint a hagyományos radiátor-klíma/ eszközök.

108 m2 napkollektor lett felszerelve. Naponta 6000 l meleg viz előállítására alkalmas a renszer és ~30 C-ra fűtik 2 db 100 m3 szabadtéri-és fedett medence vízét.
3 db hőszivattyú is beüzemelésre került a talajszondákkal együtt.
A kollektorok tehát a meleg vizet és medence fűtését végezik, míg a hőszivattyúk hűtik és fűtik a szállodát gázenergia nélkül.

Amint Dr.Virágné Bálint Mária a szálloda igazgatója elmondta a tudósítónak, a 60 milliós pályázati összeg néhány év alatt megtérül.
A családi vállalkozás másik pillérét képező - a fél éve új szárnnyal bővített szállodát kiszolgáló - saját farm termelése is egyre bővül. A megnövekedett számú vendég számára ugyanis növelni kell a saját állatállományt és a zöldséges kertet is, hiszen egyre nagyobb mennyiségű, házi termesztésű zöldségre és gyümölcsre és húsra van szükség a konyhán. Nem véletlenűl lett a szálloda szlogenje: Aphrodite****Hotel, ahol a farmunk az éléskamránk.

A főszezont már megszépült, kizöldült parkkal, a kicsik számára kialakított játszótérrel, szabadtéri úszómedencével és napozóterasszal várják a szálloda vezetői.
A Garaboncon lévő farmon további beruházásokkal kívánják bővíteni a vendégek szórakozási és szabadidő eltöltési lehetőségeit. Az Echos szekerezés, lovaglás-pónizás és állatsimogatás már 2011-ben is elérhető a Zalakarosra látogató turisták számára.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Zalakaros
Magyarország