Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Hungarikumok is lesznek a Volton: Pulikutya, Tisza cipő, Erős Pista
2011. június 02.

A soproni Volt fesztivál ad otthont június 29. és július 2. között európai uniós elnökségünk hivatalos záróbulijának. A fesztiválra érkező több ezer külföldi turistát ebből az alkalomból egy hungarikum kiállítás is fogadja Sopronban.

A szervezők elhatározták, hogy a fesztiválok célcsoportját alkotó 16-35 év közötti korosztály érdeklődésének megfelelően mutatják be 2011 Magyarországát.

A fesztivál honlapján várták a közönség szavazatait arról, hogy melyek azok a tárgyak, ételek, italok, események, kik azok a személyek, amelyek közel állnak hozzájuk, vagyis melyek a mai hungaikumok. a kérdés megmozgatta az érintettek fantáziáját: közel 10 ezer javaslat futott be, ezek közül a legnépszerűbb 28-ra még szavazhatnak az érdeklődők június 20-ig.

A szavazás végén a top 20 2011-es hungaricumból a Volt fesztiválon nyílik kiállítás.

Hogy a mai magyar fiatalok szerint mik a hungarikumok? Nos, a lista a Balatontól a C-vitaminon és az Erős Pistán át a makói hagymán és a pulikutyán keresztül a Volt és a Sziget fesztiválig terjed, érintve közben a Tisza cipőt és a Herendi porcelánt is.

A kiállítás valamennyi helyezettjéről egyedi illusztrációt készít Krasznai János fotóművész, a fényképeket Ligeti Nagy Tamás szlogenekkel egészíti ki.

A kiállítás anyagából album is készül, a rendezvényt támogató Magyar Turizmus Zrt. a tervek szerint más országokban is bemutatja a tárlatot.

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Sopron
Magyarország