Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Borral folyó kút a Velencei Karneválon
2011. február 23.

Rendkívüli programot ígér az idén tizenhét napon át tartó velencei karnevál: február 19-től március 8-ig követik egymást a kulturális események és a farsangi szórakozás, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Estig nyitva tartó múzeumok, ingyenes koncertek, színházi előadások, filmvetítés, kaszinó és titkos kincseiket feltáró templomok várják a látogatókat Velencében. "A műfajok keverésével igyekeztünk a múlthoz képest sokkal gazdagabb és színesebb kínálatot összeállítani"- nyilatkozta a sajtónak Angelo Lodi "fantáziamester", a milánói Scala operaház díszlettervezője. Lodi a Szent Márk tér oldalába kutat varázsolt, amelyből szombattól venetói bor csorog, a tér közepére pedig szabadtéri színpadot épített.

Millió eurós befektetés
Velence, a nyitott város - címet adta az idei farsangnak Davide Rampello kulturális szervező, a milánói Triennále elnöke. "Nem csak a turistákat csalogatjuk. Azt szeretnénk, ha a velenceiek ismét felfedeznék városukat"- mondta, emlékeztetve, hogy a gazdasági válság ellenére Velence és térsége közel egymillió eurót fektet a karneválba. Idei újdonságnak számít a velencei Biennále rendezte Gyerekkarnevál. A több mint kéthetes farsang a nőnapra eső húshagyó kedden ér véget, amikor a Canal Grande csatornáján gondolás körmenetet tartanak.

Az eléhezett angyal alászáll
Február 27-én tartják a karnevál egyik központi eseményét, az Angyal repülését. A Szent Márk bazilika templomtornyának tetejéről leereszkedő Angyal szerepére az idén nem fiatal színésznőt kértek fel. Egy velencei munkásnőre, a 45 éves Nicoletta Zagóra esett a választás, aki a napokban éhségsztrájkot folytatott munkahelye elvesztése ellen.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Velence
Olaszország