Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Féltik az elefántokat
2011. február 16.

Kenyában féltik az elefántokat, mivel a világban egyre nagyobb az igény az elefántcsont iránt. A kelet-afrikai államban az elmúlt húsz évben riasztó mértékben csökkent az elefántok száma.

A kormány több intézkedést hozott az állatok védelmében, s már azt is komoly sikerként könyvelik el, hogy az elmúlt esztendőben már csak két százalékos volt a visszaesés.

A Tsavo Nemzeti Parkban 12 572 elefántot tartanak nyilván, ami majdnem ezres növekedés a 2008-as adathoz képest. A nemzeti park 46 400 négyzetkilométeren helyezkedik el, vagyis nagyobb, mint Dánia területe.

Az adatok óvatos bizakodásra adnak ugyan okot, ám a szakértők úgy vélik, a helyzet távolról sem rózsás. Egyre többen vadásznak elefántokra, mert mind nagyobb az igény az elefántcsontra. Elsősorban Ázsiában, ahol többféle gyógyszer alapanyagaként használják - mondta Iain Douglas-Hamilton, a londoni székhelyű "Mentsétek Meg az Elefántokat" nevű szervezet alapítója.

Kenya is aláírta a veszélyeztetett fajokkal való nemzetközi kereskedésről szóló egyezményt, ami szigorú feltételekhez köti az elefántcsonttal való kereskedelmet, ám egyre többen játsszák ki ezeket a rendelkezéseket.

forrás: www.nepszava.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kenya