Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Napkollektorok az Aranyhomok szálloda tetején
2010. december 08.

12 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a kecskeméti Aranyhomok Business Wellness Szálloda napkollektoros melegvíz-előállítás feltételeinek megteremtésére. A projektmenedzsmentet, a pályázat koordinálását a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. végzi.

A KEOP pályázat támogatási intenzitása 50 százalékos, a teljes beruházás mintegy nettó 24 millió forintba kerül. Ennek keretében 20 darab, egyenként több mint 3 négyzetméteres napkollektor kerül a négycsillagos szálloda tetejére. A kollektorokat vízszintesen, 25-30 centiméter magasságban helyezik el, összfelületük 64 négyzetméter lesz. Kialakul a kollektorokhoz kapcsolódó rendszer is, a kazánházban pedig elbontanak három darab, egyenként 3150 literes melegvíztárolót.

Gömöri Ferenc, az Aranyhomok Szálloda igazgatója elmondta: az utóbbi években a növekvő energia árak miatt jelentősen emelkedtek az üzemeltetés költségei. Ezért a gazdálkodás középpontjába az energiaköltségek mérséklését állították. Számba vették a csökkentés lehetőségeit, végül a napkollektoros melegvíz ellátás kialakítása mellett döntöttek. (www.delmagyar.hu)

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kecskemét
Magyarország