Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Még az idén megnyitják az új szállodát és fürdőt Tamásiban
2010. március 12.

Még ebben az évben szeretnék átadni az új gyógyfürdőt és a hozzá kapcsolódó szállodát Tamásiban. A projektek részben uniós támogatásból valósulnak meg.

Itt a tavasz, kezd kinőni a földből az új gyógyfürdő Tamásiban, melynek még az emeletén is lesz medence. Fülöp László, a fővállalkozó Aquaplus Kft. kivitelezési igazgatója elmondta, hogy a közműkiváltásokkal – az alapozást akadályozó vezetékek áthelyezésével – kezdték a munkát az ősszel. Úgy oldották ezt meg, hogy a meglévő fürdő közben végig fogadhatta a vendégeket, nem kellett üzemszünetet tartani. A földmunkákat elvégezték, az alaplemezt kiöntötték, s most haladnak felfelé a pillérépítéssel, falazással, a medencék és kiegyenlítő tárolók betonozásával. A cég épít és üzemeltet is fürdőket. Ebből adódóan tudják, hogy nem szabad kispórolni az anyagot, mert abból a későbbiekben baj lehet. Zalaegerszegen, Kistelken és Mohácson is van általuk épített és működtetett fürdő, tanuszoda. A tamási fürdő 25 éven át történő üzemeltetésére kötöttek szerződést az önkormányzattal.

Az alpolgármester, Széles András szerint emlékezetes esztendő lesz Tamási életében 2010. Új iskola, új fürdő és új szálloda is épül. Az év közepén a fürdő melletti szálloda kivitelezését is elkezdi ugyanez a cég. Az akadálymentes, úgynevezett ability gyógyfürdő és a hozzá kapcsolódó, szintén akadálymentes, 81 szobás négycsillagos szálloda remélhetőleg sok bel- és külföldi turistát vonz. Olyan családok üdülhetnek majd itt gond nélkül, kényelmesen, melyekben mozgáskorlátozott gyermek vagy felnőtt is van. A fürdőre hétszázmillió, a szállodára hatszázmillió forint, részint az Európai Unió, részint a Magyar Állam által nyújtandó támogatást nyertek. A létesítményeket még az idén szeretnék átadni. A gyógyfürdő építésének várható összköltsége 1,5 milliárd forint lesz. A szállodáé 2,4 milliárd. Most a fürdőépítés van soron.

Három medencét alakítanak ki, aztán az emeleten egy negyediket. Lesz csúszda, szauna, sóbarlang és iszapkezelés is. Az emeleti falak jelentős része üvegből készül, szép kilátást kínálva a miklósvári tájra. A próbaüzemet októberre tervezik, az átadás várható ideje: 2010. november 1. (teol.hu)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Tamási
Magyarország