Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Gyógy- és élménymedencékkel bővül a tiszaújvárosi fürdő
2010. március 15.

Tiszaújvárosi Termálfürdő tulajdonosa és üzemeltetője a TiszaSzolg 2004. Kft. felismerve az egészségturizmus fejlődési trendjében lévő lehetőségeket, a tulajdonos önkormányzatok egyetértése alapján döntött a termálfürdő további fejlesztéséről.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül kiírásra került Turisztikai Attrakciók Fejlesztése című pályázatra a társaság a „Tiszaújvárosi Termálfürdő fejlesztése” néven pályázott. A beruházási program teljes költsége 1.425 MFt.

A Tiszaújvárosi Termálfürdő fejlesztése, szerves része annak a komplex idegenforgalmi központnak, melynek jelenlegi megtestesítője a Fürdő mellett a Városi Sportcentrum, jövőbeli pillére pedig a magántőke bevonásával megépítendő szálloda.

Az új létesítmény egy 242 m2 vízfelületű, töltő-ürítő rendszerű, csak nyáron üzemeltetett gyógyvizes ülőmedence, és az ahhoz kapcsolódó zuhanyok, padok, támfalak és térburkolatok együtteséből, és a medencével összeépített gépaknákból, nap- és esővédő tetőkből áll. A medencébe kettő lépcsőlejárat vezet, az oldalfalak mentén, és a létesülő kis szigetek körül ülő-, masszázs- és pezsgőpadok, pezsgőágyak és nyakzuhanyok létesülnek.

A kivitelezésre 4 hónap áll rendelkezésre, hogy az új medencét a nyári strandszezonban a vendégek már használhassák. A pályázat pozitív elbírálása esetén megnyert támogatási összeg alapot teremt a beruházás teljes megvalósítására, mely szerint az északi strandterületen új bejárati épület és nyitott öltözők kerülnek megépítésre, ami egyrészt új szolgáltatásokat kínál, másrészt a főszezon tömeges strandlátogatóinak könnyebb bejutását teszi lehetővé.

Várhatóan 2010. szeptemberétől a meglévő, egész évben üzemelő fedett termálfürdő bővítéseként új élménycsarnok kerül kialakításra. Az új élménycsarnok megépítésével jelentősen bővül a fedett medencetér, melyen belül egy új normálvizű kalandmedence létesül, különféle élményelemekkel. Kialakításra kerül egy új 300 férőhelyes öltöző, mosdó blokk a jelenlegi mindössze 400 férőhelyes öltözőkapacitás mellett. Az évek óta szűk kapacitással bíró szaunázási lehetőség, új szauna-parkkal egészül ki, közel 10 új szolgáltatási elemmel bővülve.

forrás: www.turizmusonline.hu