Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Új, nemzetközi tömegeket vonzó turistaattrakció épülhet hazánkban
2009. november 03.

Attila fapalotájának tápiószentmártoni felépítését is támogatta egyebek mellett pénteki ülésén a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (KMRFT).

Az egymilliárdos, civil kezdeményezést követően felkarolt projektről, illetve egy, a KMRFT által támogatott másik beruházásról - a csepeli szabad kikötő fejlesztéséről - a kormány hozza meg a végső döntést - mondta Steiner Pál, testület elnöke, aki hozzátette, hogy a fejlesztési tanács támogatja az úgynevezett Baross Gábor-program indítását is, melynek fő célja az új műszaki technológiák elterjesztése.

Különleges és akár egymillió embert is "megmozdító" turisztikai látványossággá válhat Attila fapalotájának felépítése - mondta a 85 százalékos arányban uniós pénzből megvalósuló projektről Steiner Pál, akinek a közlése szerint a regionális fejlesztési tanács külön is "díjazta" , hogy a beruházást civilek kezdeményezésére tűzhették napirendre.

Az ötlet hátterében az a legenda áll, amely szerint Tápiószentmárton térségében találták meg az aranyszarvast - tette hozzá a tanács elnöke. A számos munkahelyet teremtő építkezés költségének önrészét egy helyi alapítvány állja. A legendából ismert domb, illetve a ház minden részletében megfelel majd az eredeti építménynek - mondta Steiner Pál, jelezve: a kormány várhatóan egy hónapon belül tűzi napirendjére a kreatív ötletet. Ha pozitív döntés születik az ügyben, rövid időn belül elkészül a megvalósulási tanulmány, 2012-ben pedig már az avatásra is sor kerülhet. (MTI)

forrás: www.turizmusonline.hu