Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Közép-Európa legnagyobb régészeti parkja lehet Aquincum
2009. szeptember 25.

Európai uniós forrásból kívánják fejleszteni az Aquincumi Múzeumot, hogy növeljék idegenforgalmi vonzerejét, látogatottságát. A beruházás összes költsége meghaladja a négyszázmillió forintot.

A 417 millió forintos beruházáshoz 300 milliót az uniótól remélnek, a maradékot pedig a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Történeti Múzeum biztosítaná - mondta Nyáry Krisztián a városháza kommunikációs igazgatója aki hozzátette, hogy Magyarország területén egykor működő római Pannónia Provincia kulturális örökségét ugyanis a múzeum gondozza nemzetközi színvonalon. A beruházás során bővítenék a kiállítási épületet, növelnék a Romkert bejárható területét és új egyedi látványelemeket, például városfal-modellt, virtuális élményteret hoznának létre.

Rekonstruálnának egy római városi házat és a római kosztümös szerepjáték számára alkalmas teret is kialakítanának. A fejlesztéssel az Aquincumi Múzeum körüli romterület Közép-Európa legnagyobb összefüggő régészeti parkjává válhat - jegyezte meg a kommunikációs igazgató. (MTI)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország