Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A berlini fal egy darabja Sopronba költözik
2009. május 15.

A 20 évvel ezelőtti magyarországi határnyitásra, illetve a páneurópai piknikre való közös emlékezés jeleként Sopronba költözik a berlini fal egy darabja.
Fodor Tamás, a város polgármestere szerdán a Berlin, illetve Németország újraegyesülése legfőbb szimbólumának számító Brandenburgi kapunál vette át a mintegy 40 kilós faldarabot, amely két évtizeddel a berlini "bontás" után Sopronban, pontosabban Sopronpusztánál ismét felhasználásra kerül, beépül ugyanis abba a monumentális emlékműbe, amelyet Melocco Miklós készít a történelmi határnyitás, illetve a páneurópai piknik emlékére.
A tervek szerint a Szabadság szobrának elnevezett emlékmű - amelynek alapkövét szombaton rakják le Sopronpusztánál - az évfordulóra, azaz augusztus 19-re teljes "pompájában" áll majd, megerősítve a berlini faldarabbal.
Az avatásra magas rangú külföldi vendégeket is várnak, az MTI értesülése szerint egyáltalán nem kizárt, hogy Angela Merkel kancellár is a történelmi "piknikezők" között lesz, ezt azonban Berlinben hivatalosan még nem erősítették meg.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Sopron
Magyarország