Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Canopy a Maros-partján
2009. március 06.

Az országban egyedülálló magaslati sétaút épülhet Makón a Maros hullámterében. A látogatók mintegy 300 méter hosszan sétálhatnak majd a föld felett 5-6 méterrel.

Igazi turisztikai attrakcióval rukkolhat elő jövőre Makó. A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy benyújtja pályázatát egy olyan különleges tanösvényre, melyet a Maros hullámterében építenének meg – 163 millió forintból. A költségek 95 százalékát az unió állja, csupán 5 százalék, 8 millió forint a városi önerő. Marosvári Attila alpolgármester szerint a megújuló makói fürdő mellett a lombkorona sétány jelentheti a városnak az idegenforgalmi vonzerőt. Szerinte innen olyan állatokat is meg lehet majd figyelni, amelyeket a földről ritkán veszünk észre. Így az őzek, mókusok, fácánok, rókák és nyulak mellett ritkán látható, védett ragadozó- és vízimadarakat nézhetünk meg.

Buzás Péter polgármester azt kérte az ellenzékiektől, tegyenek olyan turisztikai javaslatokat, amelyek 5 százalékos városi önerővel megvalósíthatók. Marosváritól tudjuk, hogy a városnak 25 millió forintos terve van a Maros-parti strand és környéke turisztikai hasznosítására. Ebben nemcsak csónakkikötő, de lovarda építése is szerepel. Erre azonban nem írtak ki pályázatot. A mostani projektbe pedig azért nem lehet bevonni a strandot – hangsúlyozta az alpolgármester –, mert nem természetvédelmi terület, márpedig az Unió csak ott engedélyezi a fejlesztést, arra ad pénzt. Az áradások miatt fémből építenék meg a mintegy 300 méter hosszú magaslati sétautat. Kedvező elbírálás esetén 2010 második felében valósulhat meg a makói lombkorona sétány. Különleges tanösvények Németországban, Csehországban és Angliában is vannak. Londonban tavaly avatták fel a Brit Királyi Botanikuskertben a 18 méter magasban vezető magaslati sétautat. Itthon a makói mellett Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben terveznek még egy mintegy 200 méter hosszú lombkorona sétányt.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Makó
Magyarország