Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Új látnivalók Pannonhalmán
2009. január 26.

Kolostorkerttel, levendulalepárló látványműhellyel és gyógynövényes bemutatóházzal bővül a látnivalók köre a Pannonhalmi Bencés Főapátságban és a monostor környékén. A tavasszal induló, közel 1 milliárd 570 millió forintos fejlesztést 80 százalékban támogatja a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program - közölte Vajdovich Béla projektmenedzser.

Beszámolója szerint a következő másfél évben javul a turisztikai szolgáltatások színvonala. Újabb parkolóhelyek épülnek, kerékpártárolót és csomagmegőrzőt alakítanak ki, hogy az autósok és a kerekesek is biztonságban tudják járműveiket, amíg a monostorral ismerkednek. Emelni akarják a gasztronómiai szolgáltatások színvonalát és a főapátság természeti környezetét is be akarják vonni a látnivalók körébe. Ezt a célt szolgálja az arborétum rehabilitációja is. Az őshonos fákkal beültetett úgynevezett hospodárkertben, a szükséges felújításokat követően, szabadtéri lelkigyakorlatok megtartására is lehetőség nyílik.

A projekt keretében zarándokház épül, amely megoldja a többnapos kulturális és lelkiségi események résztvevőinek elhelyezési gondját. A fejlesztést a tervek szerint 2010 őszéig befejezik. A vendégeket a munkálatok idején is fogadják. (MTI)

forrás: www.turizmuspanorama.hu