Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Szállodaépítési láz a Dél-Alföldön
2009. január 26.

Egyszerre négy szálloda rekonstrukciója, illetve építése zajlik Szegeden, Mórahalmon és Szentesen, az összesen közel hétmilliárd forint értékű ingatlanfejlesztés megvalósítását 2,1 milliárdos uniós támogatás segítheti.

A térségben nemcsak abban bíznak, hogy új munkahelyek jönnek létre, hanem abban is, hogy a szállodafejlesztések lendületet adnak más beruházásoknak. A Szegeden még 2007 októberében bezárt belvárosi Royal Szálló mintegy 1,5 milliárdos forintos költséggel újul meg, négycsillagos színvonalon.

A Régi Hungáriára több mint 2 milliárd forintot költ tulajdonosa és ugyancsak négycsillagosként nyitja majd meg újra kapuját.

A régi városi fürdő területén az önkormányzattal közösen aqualandot építő Hunguest Hotels Zrt. 1,5 milliárd forintot költ a Forrás felújítására, amelyet négycsillagossá fejlesztenek és konferenciaközpontot is kialakítanak benne.

A közel 2 milliárd forintba kerülő mórahalmi Hotel Colosseumot a helyi önkormányzat projektcége építi fel várhatóan 2010-re, mintegy 500 millió forint értékű uniós támogatással, a fürdő mellett megvalósuló wellnesshotelben 69 szobát és öt lakosztályt alakítanak ki.

A több mint 110 éves szentesi Petőfi Szálló rekonstrukciójához a Pendola Kft. kezdett hozzá, a patinás épületet 4 milliárd forintot is meghaladó költséggel fejlesztik a térség első ötcsillagos hoteljévé. (Napi Gazdaság)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Szeged
Magyarország