Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Piacképessé tennék a téli Balatont
2009. január 09.

Az elmúlt évhez képest az idén megduplázódott azoknak a programoknak a száma, amelyekkel januártól március végéig próbálnak vendégeket csábítani a Balaton partjára.

Legfrissebb felmérésük szerint a különböző településeken immár közel 300 olyan időszakos, illetve alkalmi rendezvény lesz, amelyek lendületet adhatnak az évtizedek óta legkevesebb vendéget vonzó hónapoknak - nyilatkozta Sárosdy Pál, a Pegazus Idegenforgalmi és Utazásszervező Kft. ügyvezető igazgatója. Sárosdy szerint erre most különösen nagy szükség van, hiszen a jelenlegi 25-30 százalékos foglaltsági mutatókat - amelyek közel tíz százalékkal rosszabbak a tavalyinál - csak vonzó rendezvényekkel lehet növelni.

A különböző zenés-táncos farsangi mulatságokon, koncerteken kívül több helyütt rendeznek utcabált, vásárt, borünnepet, szabadtéri ökörsütést és még sok minden mást. A programok jelentős részét az önkormányzatokkal közösen elsősorban szállodák és az idegenforgalomban érdekelt helyi vállalkozók szervezik. Az ügyvezető igazgató hozzátette: biztató, hogy a legnagyobb hévízi, siófoki, illetve balatonfüredi szállodák és fürdőt működtető cégek is támogatják a rendezvényeket.

Az ágazat szereplői közül egyre többen ismerik fel, hogy kihasználható a téli Balaton. Bár a lapunknak nyilatkozó szakember a várható forgalomnövekedést illetően nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, úgy vélte, az már most látszik, hogy egy-egy jól kigondolt programsorozatra a gazdasági nehézségek ellenére is lehet majd hazai, sőt külföldi vendégeket is toborozni. (Napi Gazdaság)

forrás: www.turizmusonline.hu