Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Jól vizsgázott a Váci utca
2008. november 20.

A Mystery Shopping Providers Association (MSPA) tagjai 15 ország 16 híres bevásárló utcáját tesztelték. A kutatás arra keresett választ, hogy a sétálóutcák mennyire vonzó arcukat mutatják a vásárlóknak, milyen a kiszolgálás színvonala az üzletekben, de kíváncsiak voltak az utca hangulatára, tisztaságára és a közbiztonságra is.

A MSPA hazai partnere, a ClientFirst Consulting Kft. jóvoltából idén először a budapesti Váci utca - Közép-Európából egyedül - bekerült a rangos mezőnybe. A Váci utca az összesített eredmények alapján a 7. helyet szerezte meg.

A megméretés győztese Los Angeles Beverly Hills-i sétálóutcája, a Rodeo Drive lett, megelőzve Madridot és Isztambult. A Váci utca olyan városok bevásárló utcáit utasította maga mögé, mint Párizs, Moszkva, Amszterdam vagy Milánó - így mutatja az azonos szempontok szerint végzett bírálat.

A pénztári kiszolgálás udvariasságában az első helyen végeztünk, viszont az utolsó helyeken kullogunk a zavartalan biztonság és az üzletek külső-belső környezetét illetően. A sajtótájékoztatón Rusznák Imre, a Budapest- Közép-Dunavidéki RIB elnöke jelezte, hogy a hibák kiköszörülése érdekében a Turisztikai Egyeztető Tanácsban ismét felveti egy belvárosi közterületi koncepció kidolgozását. Dr. Niklai Ákos, az MT Zrt. elnöke örömét fejezte ki a Váci utca sikerével kapcsolatosan, hiszen a turizmus fontos, a költés 17,7 százalékát adó eleme a bevásárlás. Mindazonáltal ügyelni kell a negatív jelenségek felszámolására, mert Budapest közvetlen vetélytársai, Bécs és Prága igen erősek a bevásárló utcai mezőnyben.

forrás: www.turizmusonline.hu