Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Sikeres szezon Ipolytarnócon
2008. november 07.

Az idei szezonban, márciustól október végéig több mint kétszer annyian látogatták meg az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területet, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A siker több tényezőnek is köszönhető. Áprilisban, a helyszínen tartott Föld Napja ünnepségen Ipolytarnócot Magyarország 7 Zöld Csodája közé választották. A gyönyörű új Látogatóközpont, a legmodernebb vizuáltechnikai szemléltető berendezés és a valódi időutazásra röpítő 4-dimenziós mozi közel negyvenezer látogatót vonzott.

A legtávolabbi vendégek Ausztráliából és Equadorból érkeztek, a mozi legidősebb látogatója pedig egy 88 éves néni volt. A rendezvények sorából kiemelkedett az idén első alkalommal megrendezett rackagulyás főzőverseny, amelyen a szakadó eső ellenére is 16 csapat indult.

A parkban december közepéig garanciális javításokat végeznek és befejeződik a 8 millió éves bükkábrányi fák fölé kerülő védőtető építése is. December közepétől már előzetes megrendelés alapján fogadják a csoportokat. A 150 fős rendezvényteremben pedig lehetőség lesz családi programok, vállalati események és konferenciák lebonyolítására is. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület márciustól várja ismét a megszokott látogatási rendben az egyéni látogatókat is.

forrás: www.turizmusonline.hu