Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Rövidebb lesz a városligeti műjégszezon
2008. november 10.

A múlt évvel ellentétben idén nem november elején, hanem csak 21-én nyit, és várhatóan két héttel korábban, február közepén zár a városligeti műjégpálya. A döntést a jégpálya alatt húzódó vezetékrendszer jelentős korrodálódásával, esetenként szitaszerű helyzetével indokolták - erősítette meg Hardy Róbert (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés sport albizottságának elnöke. Már tavaly is egyharmaddal csökkenteni kellett a jégfelületet a csőrendszer elhasználódása miatt.
Az elnök tájékoztatása szerint jövőre megkezdődhet a műjégpálya rekonstrukciójának 4,6 milliárd forintos következő üteme. Ezáltal 2010 nyarától ismét lehet majd csónakázni a tavon, télen pedig megújult és megnövelt jégfelületet vehetnek majd birtokba a korcsolyázók. A jórészt EU-támogatásból megvalósuló rekonstrukció önrészét több sportcélú ingatlan, a Zágrábi úti lőtér, az Esztergom-Sipolóhegyi kemping, a Tusculanum Szálló és egy hajógyári-szigeti evezősház eladásából teremtik elő.
Bertha László, a fővárosi önkormányzat városligeti műjégpályájának igazgatója elmondta, ha az időjárás és a műszaki körülmények lehetővé teszik, márciusig meghosszabbítják a szezont. A rekonstrukció várhatóan jövő nyáron kezdődik, emiatt jövő télen nem lehet majd korcsolyázni a műjégen. Az idei szezonban hétköznaponként péntek délelőttig a tavalyihoz hasonlóan 700 forintot, péntek délutántól vasárnap estig pedig ezer forintot kell majd fizetni a belépődíjért. Tavaly egyébként 970 forint volt a hétvégi jegy ára. Újdonság, hogy hétfőn délután kedvezményes, 500 forintos jegyárat vezetnek be. Továbbra is árulnak majd bérleteket: például a 10 jegy áráért 11 alkalomra szólót is. Változást jelent, hogy az eddig ingyenes ruhatár használatáért száz forintot kérnek majd. (MTI)

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország