Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Fejlesztések a Hideghegyen
2008. november 04.

A Jeszenszky Géza vezetése alatt álló Magyarországi Kárpát Egyesület évek óta védnökséget vállal Nagy-Hideghegy, újabban pedig Dobogókő fölött is. A november 2-i napos, meleg vasárnap kis csoportban takarították a Hideghegy környéki sítúra-útvonalakat, és a hegyről levezető 8 km hosszú síutat.

A Magas Tax – Hideghegy – Csóványos háromszögben 700 m fölötti, hótartó utak egész rendszere várja a túrázókat, akiket Királyrétről menetrendszerű síbusz szállít föl, visszafelé pedig havon lehet lesiklani. A taxi réten egy bébi-lift várja nemcsak a kicsiket, de minden kezdőt. Hideghegyen két szlovák gyártmányú Poma-lift működik a két, napos, enyhébb déli pályán, egy harmadik pedig a nagy északi pálya felső felén. A 230 méter szintkülönbségű északi pályán az 1986-ban elkészült felvonó helyére kerülő új húzós Poma-lift szerelése még zajlik, az oszlopok felállítása a napokban befejeződik, remélhetőleg még a hideg beállta előtt megérkeznek a szlovákiai szerelők és karácsonyra működik ez a felvonó is. A pályák lekaszálva, megtisztítva várják a havat és a közönséget, sőt az északi pályák közötti ritkás bükkerdő jelentős része is letört ágaktól mentesen remek lesiklási, szlalomozási lehetőséget kínál a gyakorlott sportolóknak.

Amennyiben kiépülne a déli pályára tervezett mesterséges hógyártó-rendszer, akkor itthon lehetne tanulni, felkészülni a magashegyi pályákra – tájékoztatta szerkesztőségünket Jeszenszky Géza.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország