Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

2009-től a BalatonRing is bekerül a MotoGP versenynaptárába
2008. július 28.

Szerdán délelőtt Bajnai Gordon, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter bejelentette, hogy 2009-től minimum öt éven keresztül Magyarország is rendez MotoGP futamot.

A hazai verseny a BalatonGP nevet viseli majd és a 2009-es évben szeptemberben rendezik meg a Balaton nyugati csücskében, Sávoly térségében megépülő BalatonRing versenypályán. A miniszter kitért rá, hogy a MotoGP hazánkba hozatala nem csupán sport szempontból jelentős, a beruházások, a létrejövő új munkahelyek és a sportturizmus pozitív hatását a térség és az egész ország megérzi majd.

A verseny rendezéséhez szükséges fejlesztések első ütemében a Sedesa csoport 40 milliárd forintot meghaladó értékű beruházásokat tervez. Az összesen 100 ezer fő befogadására alkalmas versenypálya mellett várhatóan golfpálya, logisztikai központ és egy utánpótlásképző iskola is nyílik majd. A versenypálya építési munkálatai várhatóan 8-10 hónapot vesznek igénybe, az építése idén ősszel kezdődhet meg.

A BalatonGP hozzájárulhat a balatoni turisztikai szezon megnyújtásához is, hiszen a magyarországi verseny vagy tavasszal vagy ősszel kerül majd megrendezésre az elkövetkező években, nem pedig a turisztikai főszezonban, mondta el Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. A vidéki helyszín bekapcsolása csökkentheti a turizmus területi koncentrációját, hiszen még mindig minden turizmusra fordított 100 forintból 70-et Budapesten költenek el. Kiemelte: a MotoGP a világ harmadik legnézettebb eseménye, országmarketing szempontjából jelentős, hiszen a futam előtt 18 országban lesz majd átható bemutatófilm hazánkról. Az eseményre az első évben 110-140 ezer látogatót várnak, a várakozások szerint ennek közel 50 százaléka lesz külföldi.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország