Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Virágos Gyula
2008. július 31.

Tavaly a város kategóriában Gyula nyerte meg a Virágos Magyarországért versenyt, így a tizenkét országra kiterjedő európai megmérettetésen az idén ez a város képviseli hazánkat. A döntő szeptemberben, Horvátországban, Splitben lesz. A nemzetközi zsűri már járt nálunk, rögtön tizenketten jöttek. Ebből is látszik, milyen komoly dologról van szó.

A nemzetközi zsűri, amelyben kertészeti, urbanisztikai, tájépítészeti és turisztikai szakértők is helyet kaptak, elsősorban a kiültetett virágok minőségét, az állandó növényzet állapotát vizsgálta, különös tekintettel a faállományra, de számba vette a fenntartható fejlődés kiemelt kérdését, valamint a jövő generációjának környezettudatos oktatását is.

A zsűrinek a megújított belváros és a gyulai vár környéke különösen tetszett, de hasonlóan mély benyomást tett a grémium tagjaira a várfürdő ősparkja is. A virágosításnak nagy hagyománya van a városban.

A polgármester asszony szerint Gyula máris nyert, hiszen minden virág, fa és szépség megmarad a városnak. Abban bízik, hogy a verseny végeredményétől függetlenül a zsűri tagjai jó hírét viszik a városnak.

forrás: www.csakjohirek.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Gyula
Magyarország