Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Fogadjunk, hogy nem tudsz belefulladni!
2008. július 08.

Ugyan az emberek mindig próbálkoznak, de a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek jóvoltából egyre nehezebb lesz meghalni a Balatonban vagy a partján. A fürdőzőkre vigyázók nem csak kihúzzák a megfulladni kívánó delikvenst, hanem még újra is tudják éleszteni, ha mindenképpen itt szeretne hagyni minket.

Csak óvatosan a vízben! A Magyar Vöröskereszt idén 26 balatoni strandon indítja el július 2-tól augusztus 19-ig parti elsősegélynyújtó szolgálatát, amelyben összesen 364 önkéntes vesz részt. A szervezet tavaly nyáron állított fel először elsősegélynyújtó szolgálatot a balatoni strandokon; a kezdeményezésnek kedvező volt a fogadtatása mind a nyaralók, mind az érintett önkormányzatok körében.

A 10 és 18 óra között tevékenykedő önkéntesek a tavalyi szezonban 2648 kisebb-nagyobb sérülést láttak el a helyszíneken.

Az idén újdonság lesz, hogy az érintett strandokon az UVB sugárzásról is tájékoztatják majd a fürdőzőket. Hat helyen – Alsóörsön, Balatonakalin, Badacsonyban, Fonyódon, Balatonlellén és Zamárdin – a sugárzás mérését a szervezet saját maga végzi.

Három magánszemély jóvoltából hárommal nőtt az újraélesztő készülékek száma, így az idén a 43 balatoni település 11 strandján lesz defibrillátor. Jövőre további 30 strandot akarnak hasonló készülékkel ellátni.

forrás: www.csakjohirek.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország