Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kiosztották a Kékhullám Zászlókat a minőségi strandoknak
2008. június 24.

34 strand és 7 vitorlás kikötő érdemelte ki idén a Kékhullám Zászlót a Balatonon és három nagy tavunkon. A minősítést 2008-ban azok a strandok és kikötők nyerhették el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak, valamint kiemelten figyelnek a biztonságra és a gyermekekre is. Idén először a Velencei-tavon, a Tisza-tavon és a Fertő-tavon is mintastrandokat választottak a szakemberek. A minősítéseket Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át Daróczi Dávid kormányszóvivővel közösen szombaton Siófokon.

Kiváló a Balaton vízminősége és magas a vízállása, a tó vízminősége évek óta folyamatosan javul – jelentette be Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A Balaton kémiai jellemzői – oxigén- és tápanyagháztartása – kedvező, és várhatóan a vízállás is végig megfelelő marad az üdülési szezon alatt. A tó klorofill-tartalom szempontjából a kiváló és a jó kategóriában mozog.

A több mint száz balatoni strand túlnyomó többségén a vízminőség kiváló, fürdésre és sportolásra alkalmas. A Balatonnál 34 minősített fürdőhelyen - 29 strandon és 5 vitorlás kikötőnél – strandolhatnak a nyaralók. A strandokat a zöldtárca megbízásából és finanszírozásával a Balatoni Szövetség minősítette az ÁNTSZ, civil és szakmai szervezetek bevonásával.

Idén először mintastrandokat és –kikötőket is kiválasztottak a Velencei-tavon, a Tisza-tavon és a Fertő-tavon, összesen hetet. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium – amely 2004-ben kezdeményezte a nemzetközileg is alkalmazott Kék Zászló minősítési rendszer átültetését balatoni körülményekre – a jövőben országossá kívánja tenni a strandok versengését a nívódíjért.

A 2008-ban Kékhullám Zászló minősítést viselő strandok listája megtalálható a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapján.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország