Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Biztonságos nyár
2008. június 05.

Az Önkormányzati Minisztérium a Turisztikai Célelőirányzat forrásaiból évek óta támogatja a turisztikai szempontból kiemelt településeken működő megyei rendőr-főkapitányságok közbiztonsági és közrendvédelmi feladatait. 2008-ban a tervek szerint 46 millió forintot fordítanak erre a célra.

Tavaly a budapesti, a pest megyei és a balatoni megyék rendőr főkapitányságaival szerződést kötöttek e feladatokra, az idén további két turisztikailag fontos területre – Tisza-tó, Velencei-tó – terjesztik ki ezt az együttműködést. Somogy és Veszprém Megye Rendőr-főkapitánysága 2008-ban 10-10 millió forint, Zala Megye Rendőr-főkapitánysága pedig 5 millió forint támogatást kap a Balaton parti települések rendőri feladatainak ellátására.

Az erről szóló megállapodást 2008. május 30-án írták alá Balatonfüreden. Az eseményen részt vettek a három balatoni megye rendőr-főkapitányai, valamint Dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára. A támogatásért cserébe a rendőrkapitányságok vállalják, hogy a turisták által leglátogatottabb területeken egy-egy ún. információs mini-centrumot hoznak létre, ahol állandó rendőri jelenlétet biztosítanak a turizmust zavaró jelenségek (zsebtolvajlások, tiltott szerencsejáték, turisták zaklatása stb.) visszaszorítása érdekében, a kiemelt településeken a rendőrjárőrök munkáját segítő diáktolmács-rendszert működtetnek, illetve több nyelven beszélő segítőket alkalmaznak. A vállalások között szerepel, hogy a Balaton-parti megyei rendőrkapitányságok létszámát növelik, a Balaton-parti rendőrkapitányságokon a bűn- és baleset-megelőzési előadók a szállodák üzemeltetőivel kapcsolatot alakítanak ki a turisták mind szélesebb körének – alapvetően bűnmegelőzési célú – tájékoztatása érdekében.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország