Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megnyitja kapuit az egri törökfürdő
2008. május 30.

Kedden kulturális-turisztikai sajtótájékoztatót tartott Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Zsinagóga Galériában. „Az eszményi szép apostola” című, Székely Bertalan pályáját bemutató film ősbemutatója után Habis László polgármester beszélt a város új turisztikai beruházásairól.

A polgármester kiemelte a történelmi fontosságú Egri Várban tervezett munkákat, a Szép Bástya rekonstrukcióját, a Gótikus palota felújítását. A törökfürdő megújulása folyamatban van, a 800 millió Ft-os beruházás befejezése és egyben a létesítmény birtokba vétele az év végére várható.

A beruházás egy háromoldalú (Eger Megyei Jogú Város, Heves Megyei Önkormányzat és az Eger Termál Kft.) összefogás eredményeként jött létre. Az Eger Termál Kft. sikeresen pályázott a Magyar Turisztikai Hivatal „ A működő műemlékek gyógyfürdők fejlesztésének támogatására” kiírt pályázatra, és 466 millió Ft vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. Az összeget a két Önkormányzat 225 millió Ft-tal egészítette ki, a fennmaradó részre bankhitelt vettek fel.

Az épületet eddig a Heves Megyei Önkormányzat Markhot Ferenc Kórháza csak betegellátás céljára használta. A felújítás eredményeként egy igazi törökfürdő, hamam gazdagítja Eger turisztikai kínálatát. A klasszikus törökfürdő minden eleme megjelenik a felújított fürdőben. Dörzsölő és habmasszázs, gőz és leöntőfürdő, hangulatos pihenőrész, hang és fényterápiás relaxációs terem, török kávézó gondoskodik az igazi török hangulatról. Ezeken kívül orvosi szoba, gyógymasszázs, tangentor-kezelés és Caracalla kád várja majd a vendégeket. Nyáron egy közlekedőn keresztül biztosítják a mellette lévő Strand és Termálfürdőbe való átjárást, így a két fürdő egész évben bőséges fürdőprogrammal lép fel Eger és környéke egészségturizmus piacára. A Termálfürdőben fedett gyógymedence, élményvilág, különböző szaunák, négyféle csúszdából álló csúszdamedence, a kisgyerekeknek külön élménymedence kerül kialakításra.

forrás: www.turizmusonline.hu